Krčki most jutros zatvoren za I. skupinu vozila, DHMZ izdao upozorenje

Za područje Kvarnera i Kvarnerića DHMZ izdao je narančasto upozorenje zbog potencijalno opasnog vjetra, dok je najviše, crveno upozorenje izdano za područje Velebitskog kanala

Nakon što je u ponedjeljak u večernjim satima nakratko bio zatvoren za sav promet, Krčkim mostom jutros se ponovo prometuje, a zabrana ostaje na snazi za I. skupinu vozila) motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

Tijekom noći i jutros udari bure zabilježeni na Krčkom mostu dosezali su i 150 km/h, a bura i drugdje ometa promet.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, i Karlobaga i Svete Marije Magdalene, kao i Paški most.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Za područje Kvarnera i Kvarnerića DHMZ izdao je narančasto upozorenje zbog potencijalno opasnog vjetra, dok je najviše, crveno upozorenje izdano za područje Velebitskog kanala. Prema prognozi, vjetar bi već sutra trebao oslabjeti.

error: Content is protected !!