Olujni vjetar nakratko zatvorio Krčki most za sav promet, udari vjetra preko 120 km/h

Nešto prije 21 sat most je ponovo otvoren, uz zabranu prometa za I. i II . skupinu vozila

Zbog olujnog vjetra večeras od oko 20 sati za sve skupine vozila bio je zatvoren Krčki most, javlja Hrvatski autoklub. Prema podacima DHMZ-a, najjači zabilježeni udar vjetra na Krčkom mostu večeras je iznosio preko 120 km/h.

Nešto prije 21 sat most je ponovo otvoren, uz zabranu prometa za I. i II . skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila visine do 1,9 m, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti),

Jak vjetar radi probleme i drugdje u prometu, a zbog mogućih novih zabrana i ograničenja savjetuje se pratiti HAK u slučaju kretanja na put.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).
Jak vjetar usporava promet na autocestama A1 na dionici između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići i A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine, a autoceste su otvorene za sve skupine vozila.
“U većem dijelu zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski od kiše, a snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru i Lici. Mogući su odroni na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8). Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez zimske opreme”, ističu iz HAK-a.
error: Content is protected !!