Donosimo informacije po općinama: Diljem Krka se prikuplja pomoć za stradale u potresu, evo što je potrebno i kamo donijeti

Žitelji koji mogu i žele pružiti smještaj obiteljima iz stradalih područja mogu se javiti na broj telefona 091/221 0011 ili na crveni.kriz.krk@gmail.com.

Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Malinska-Dubašnica, Općina Malinska – Dubašnica i Gradsko društvo crvenoga križa Krk pozivaju sve zainteresirane na sudjelovanje u humanitarnoj akciji prikupljanja humanitarne pomoći za područja stradala u potresu na području Sisačko moslavačke županije.

Prikupljaju se deke i pokrivači, namirnice s dužim rokom trajanja kao što je brašno, ulje, šećer, palenta, pašta, konzervirana hrana, trajno mlijeko, dječja hrana, nešto slatkiša i drugo te higijenske potrepštine – šampon, sapun, pasta za zube, deterdžent za rublje i suđe, dječje pelene, dezodorans, ženski higijenski proizvodi i slično.

Žitelji koji mogu i žele pružiti smještaj obiteljima iz stradalih područja mogu se javiti na broj telefona 091/221 0011.

Svi koji se žele priključiti akciji mogu svoje pakete dostaviti u veliku vijećnicu u zgradi Općine Malinska-Dubašnica svakim radnim danom od 08:00 do 18:00 sati uz prethodnu telefonsku najavu radi poštivanja epidemioloških mjera ili po dogovoru na brojeve telefona: Zapovjednik DVD-a Mario Mihaljević 091/221 0011 ili predsjednik DVD-a Goran Grubišić 091/221 0007.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Grada Krka u svojem sjedištu (Stjepana Radića 11), od srijede, 30. prosinca 2020. godine, ujutro između 09.00 i 11.00 te poslijepodne između 16.00 i 20.00 sati, organizira dežurstvo radi prikupljanja pomoći za Petrinju i Sisak koji su stradali u razornom potresu. Važno je naglasiti kako se ne prikuplja odjeća, već deke, popluni, vreće za spavanje, voda, higijenski materijal, pribor i kozmetika. Kontakt osoba je Jasminko Mešić, predsjednik DVD-a Krk, 091 2210 034.

U organizaciju prikupljanja pomoći uključila se i Općina Dobrinj:

I DVD Njivice će prikupljati pomoć za područja pogođena potresom:

“Mole sve koji su u mogućnosti donirati bilo kakve kućne potrepštine (nekvarljivu hranu, higijenske potrepštine, deke i dr.) da navedeno donesu u vatrogasni dom u Omišlju, i to danas do 21 sat, a 30. i 31.12. od podne do 18:00 sati. Ukoliko netko ne može doći u to vrijeme na raspolaganju je njihov zapovjednik na broj 091 221 0035. Zahvaljujemo našem DVD-u na spremnosti da pomognu. Suosjećamo sa stanovnicima potresom pogođenih gradova”, objavila je Općina Omišalj, a prikupljanje pomoći organizirala je i Općina Punat:

“I mnogi su naši mještani već pitali kako će se prikupljati pomoć za Petrinju. Naš je DVD u pripravnosti, a od sutra će u vrijeme od 9 do 12 sati naši vatrogasci dežurati i prikupljati pomoć u velikoj sali Narodnog doma. U komunikaciji s ljudima na terenu, javljeno je da se za sada prikupljaju higijenske potrepštine i deke/pokrivači, a za dalje ćemo biti u kontaktu i promptno vas obavještavati”.

Općina Vrbnik i DVD Vrbnik također organiziraju prikupljanje potrepština za stradale u potresima na području Sisačko-moslovačke županije. Potrepštine će se prikupljati u općinskom domu od 8 do 18h. Tko želi sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji moli se da donese potrepštine poput deka i pokrivača, namirnice sa dužim rokom trajanja (npr. ulje, brašno, šećer, palenta, slatkiši i sl.) te higijenske potrepštine (npr. šamponi, paste za zube, deterdženti, pelene, ženski higijenski proizvodi i sl.)

Općina Baška također je uputila poziv svima koji žele i mogu pomoći:

“Zbog velikog broja upita u vezi prikupljanja i dostavljanja humanitarne pomoći građanima Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom sve donatore upućujemo kako humanitarnu pomoć u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće, obuće i slično mogu dostaviti u prostorije Crvenog križa, a ponude za opremom, mehanizacijom i dr. mogu dostaviti na mail adresu potres.petrinja@mup.hr”, javila je pak Civilna zaštita RH.

Hrvatski crveni križ otvorio je i račun putem kojega se može donirati novčana sredstva za pomoć osobama pogođenim potresom u Petrinji i Sisku:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

Možete uplatiti i mobilnim bankarstvom putem barkoda:

Detaljan popis potrebnih potrepština Crveni križ je objavio OVDJE.

Da su se Boduli izuzetno brzo organizirali i priskočili upomoć svjedoči i velik broj otočana koji su već ponudili svoje apartmane stradalima, a osim “malih” ljudi pomoć već nude i hoteli i različite tvrtke.

“Svima koje je pogodio ovaj razorni potres i koji su ostali bez krova nad glavom, hotel Kanajt ovim putem želi ponuditi besplatan smještaj!

Sisak i Petrinja uz vas smo! Kontakt: 051 654 340”, objavili su iz hotela Kanajt.

Svi koji mogu pružiti smještaj sa područja Krka potrebitim iz mjesta ugroženim potresom, informacije mogu poslati i na crveni.kriz.krk@gmail.com.

error: Content is protected !!