Biseri Krka – prvi sajam Hrvatskog otočnog proizvoda na otoku Krku

Jedna od zadaća sajma jest zainteresirati nove male otočne proizvođače na sudjelovanje u projektu, povezati postojeće proizvođače s potencijalnim budućim suradnicima, kao i predstaviti domaćim i inozemnim posjetiteljima bogatu, a često nevidljivu ponudu hrvatskih otoka.

U gradu Krku će se u subotu i nedjelju, 22. i 23. kolovoza 2020. godine, ispred Veloga parka održati prvi sajam Hrvatskog otočnog proizvoda, kojeg, pod motom Biseri Krka, organizira udruga proizvođača Poslovni klaster Hrvatski otočni proizvod.

Cilj je ovog sajmenog događanja, za kojeg se organizatori nadaju da će postati svakogodišnji, promocija izvornih, autohtonih otočnih proizvoda i suvenira koji su nositelji oznake Hrvatski otočni proizvod, a koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao i poticanje razvoja otočne proizvodnje.

Jedna od zadaća sajma jest zainteresirati nove male otočne proizvođače na sudjelovanje u projektu, povezati postojeće proizvođače s potencijalnim budućim suradnicima, kao i predstaviti domaćim i inozemnim posjetiteljima bogatu, a često nevidljivu ponudu hrvatskih otoka. Tako se na našim otocima proizvode sir, med i ulje, konzervirana i sušena riba i fine riblje paštete, džemovi, vina, likeri, slastice, autohtoni suveniri, nakit, predmeti od vune, narodne nošnje, bokobrani za barke i brodove, prirodna kozmetika, edukativne slikovnice, predmeti finog obrta od maslinova drveta i od kamena te još mnogo toga.

Stoga, organizatori ovog svakako vrijednog događanja kojem su pokroviteljsku podršku pružili Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica grada Krka, pozivaju sve da ime se pridruže i razgledaju što su sve priredile vrijedne ruke naših otočana s nekoliko hrvatskih otoka!

 

error: Content is protected !!