27 novih slučajeva koronavirusa na Krku, u PGŽ-u 259 novozaraženih

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka nije bilo preminulih osoba od COVID-19 bolesti

U PGŽ-u je 232 novooboljelih, a 259 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva smanjio na 2007. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 859 uzoraka briseva što čini udio od 27.01% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 158 novooboljelih osoba, 27 sa otoka Krka, po 20 sa liburnijskog područja i Gorskog kotara, 5 sa Crikveničko-vinodolske rivijere te po 1 sa otoka Raba i otoka Cresa.

Najveći broj novooboljelih osoba, njih 143, pripadaju radno aktivnoj populaciji, 70 mlađim dobnim skupinama, te 19 starijim od 65 godina.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas za 3 veći od jučerašnjeg te iznosi 56. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 3 pacijenta što je jednaki broj kao i jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka od COVID-19 bolesti nije bilo preminulih osoba.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog pada broja aktivnih slučajeva i manjeg rasta broja hospitaliziranih osoba malo porastao te iznosi 2.79%.

error: Content is protected !!