U Krk se vraća Triola Kamplin Fest 2024

Turistička zajednica Grada Krka s uzbuđenjem najavljuje četvrto izdanje Triola Kamplin Festa, koji se održava na divnoj povijesnoj lokaciji, po kojoj manifestacija i nosi dio imena – Trgu Kamplin.

Ovo omiljeno ljetno događanje osvijetlit će srce grada Krka živopisnom prikazom glazbe i kulture, koji će trajati od kraja lipnja do završetka kolovoza. Ulaz je besplatan za sve, pozivajući lokalno stanovništvo i posjetitelje da uživaju u bogatom nizu glazbenih izvedbi koje slave i uzdižu umjetnost.

Manifestacija je svoje ime dobila po glazbenoj figuri ‘Triola’ – ona predstavlja C dur koji se sastoji od tri tona: C, E i G, a to su i početna slova tematskih nastupa te odražavaju strukturu manifestacije, podijeljene na tri tematska segmenta. Svaki segment osmišljen je tako da posjetiteljima ponudi različito i obogaćujuće kulturno iskustvo, smješteno u slikovitoj pozadini trga Kamplin.


C – Celebrate Local
Utorak 25.6., 9.7. i 20.8. u 21 sat

Ovogodišnje izdanje Triola Festa, u utorak, 25. lipnja, u sklopu teme Celebrate Local, otvaraju nastupi Folklornog društva Poljica, Gradske glazbe Krk i Klape Vejanke. Nastupi Kulturno umjetničkog društva Vrh i Antonia Krištofića (Najljepše od Olivera), popularnog riječkog glazbenika i dobitnika brojnih festivalskih nagrada, koji je gostovao na koncertu legendarnog hrvatskog glazbenika Olivera Dragojevića, na rasporedu su 9. srpnja. Celebrate Local tematske večeri 20. kolovoza zaključit će Kulturno društvo Kornić i Klapa Kastav, čiji je rad bogat brojnim nastupima, koncertima te vrijednim priznanjima i nagradama u zemlji i inozemstvu. Klapa Kastav će u srpnju ove godine sudjelovati na 13. Svjetskim zborskim igrama 2024. – 13th World Choir Games 2024 koje će se održati u Aucklandu na Novom Zelandu.


E – Easy Going
Četvrtak 4.7., 18.7. i 25.7. u 21 sat

Prva od tri Easy Going večeri, 4. srpnja, rezervirana je za koncert Stefany Žužić, koja se javnosti predstavila kao natjecateljica popularnog pjevačkog showa The Voice! Krčanka Stefany nekadašnja je članica Mićih bodula, a danas popularna pjevačica koja se uspješnim nastupima istaknula u žanru suvremenog pop-a, što potvrđuje i nastup na ovogodišnoj Dori, gdje je uspješno izborila finale s pjesmom “Sretnih dana dat’ će Bog”. Na drugoj Easy Going večeri, 18. srpnja, uživat ćemo u izvedbi Palome Pavan (sopran) i Ognjena Gravora (klavir). Repertoar koncerta čine probrani evergreeni iz raznih krajeva svijeta – od “Carusa” i songova iz mjuzikla “Mamma mia”, do dirljivih hitova hrvatske glazbene scene poput “Ti si želja mog života” i medleya pjesama grupe Novi Fosili, ovaj nastup obećava simfoniju emocija i izvanrednu zabavu! Finalnu Easy Going večer, 25. srpnja obilježit će nastup Dino Antonić Acoustic Tria, predvođenog jednim od najposebnijih vokala mlađe generacije, koji je dosad ostvario mnoge uspjehe, i to kao izvođač, autor i vokalni trener.

G – Good Vibes
Subota 13.7., 20.7. i 3.8. u 21 sat

U subotu, 13. srpnja, za Good Vibes i dobro raspoloženje će se pobrinuti riječka funk grupa Grapevine Babies, koju čini 13 eklektičnih glazbenika. Energični funky rifovi, neobični ritmovi i harmonije te žestoke rock solaže, samo su dio arsenala u njihovom opusu! Koncert blues-rock atrakcije Jed Becker’s Group zakazan je za 20. srpnja, Ovaj sastav, koji čine trojica vrhunskih glazbenika poznatih diljem Hrvatske i regije, izvodi najpoznatije klasike i standarde bluesa i rocka, a njihov spoj vituoznosti perfekcije i dobrog zvuka publiku nikada ne ostavlja ravnodušnom. Završnicu Good Vibes nastupa dočekat ćemo 3. kolovoza, kada nam se na trgu Kamplin pridružuje Gearbox Cover Band, riječki cover band koji će nas zabaviti svojim repertoarom stranih rock, funk, country i disco hitova.

error: Content is protected !!