“Suvremena električna gitara, efekti i produkcija“ – ekskluzivna radionica na otoku Krku

“Veselim se podijeliti sa polaznicima workshopa moj pristup instrumentu i nadam se da će ih inspirirati u pronalasku svojeg ‘glasa’ kao kompozitori i gitaristi”, kaže Nino Šamanić

Udruga Muzika u koracima poziva sve zaljubljenike u električnu gitaru koji bi htjeli poboljšati svoje znanje i vještine sviranja te čuti nešto novo, da se prijave na besplatnu radionicu gitariste i producenta sa svjetskom karijerom, Nine Šamanića. Workshop će se održati u četvrtak, 28. prosinca 2023. od 15 do 17 sati u prostoru udruge MooK u Milohnićima.

Nino Šamanić je kompozitor, producent i gitarist porijeklom sa Krasa na otoku Krku. Maturirao je klasičnu gitaru u Rijeci u klasi prof. Čolović te diplomirao na Berklee College of Music, Boston 2015. godine s akademskim počastima ‘Magna Cum Laude’ (smjer kompozicija i produkcija).

Kao aranžer/producent surađivao je s brojnim izvođačima i filmskim režiserima kao što su Thomas Geiger (Berlin), Ragazza Fashion u suradnji sa Disneyjem, Brian Elliot (Nashville, TN), Ajda Stina Turek (Slovenija), Ana Tuiran (Mexico City), Daniel Newman (London), Wukda (London), Maria Centeno (Guadalajara), Yogev Gabay (New York/Boston), Layth Sidiq (Boston), itd.

Kao aranžer na albumu ‘Sonder’ (Ajda Stina Turek) dobitnik je nagrade ‘Akademia’ u Los Angelesu za najbolji novi jazz album 2018. godine, a također je nominiran za najbolji sound design i kompoziciju na natjecanju ‘48 Hour Film Project’ (originano iz Washingtona, SAD).

“Produkcija, efekti i nekonvencionalno korištenje gitare je uvijek odličan izvor inspiracije u kompoziciji. Posebno kad se radi o modernom metalu ili ambijentalnoj, eksperimentalnoj glazbi, žanrovi koji su mi najdraži kad pričamo o instrumentu. Električna gitara je alat koji posjeduje bezbroj artikulacija i zvukova koje koristim svakodnevno, a o kojima se ne priča puno u glazbenim školama. Veselim se podijeliti sa polaznicima workshopa moj pristup instrumentu i nadam se da će ih inspirirati u pronalasku svojeg ‘glasa’ kao kompozitori i gitaristi”, kaže Nino Šamanić.

Prijava je moguća putem e maila: prijava@muzikaukoracima.hr s podacima: ime i prezime, datum rođenja te iskustvo sviranja. Broj mjesta je ograničen i sudjelovanje je besplatno. Mjesto održavanja radionice bit će u prostoru udruge na adresi Milohnići bb (“stara škola”). Prijave se primaju do 27.12. do podne ili do popunjenja kapaciteta. Sve dodatne informacije dostupne su putem e-maila udruga.mook@muzikaukoracima.hr

error: Content is protected !!