Turistička reportaža o otoku Krku na njemačkoj televiziji

Reportaža koju će voditi njemački glumac će obuhvatiti ljepote otoka Krka te će govoriti o kulturi, prirodi, smještajnoj i outdoor ponudi, gastronomiji i ostalim posebnostima otoka. Tako će naš otok biti predstavljen na tržištu koje broji više od sto milijuna stanovnika

Kako bi se što bolje pripremili za ovogodišnju turističku sezonu, sve turističke zajednice na otoku Krku u suradnji sa TZ otoka Krka, organizirale su snimanje turističke reportaže o otoku Krku koje će se, u lipnju 2021. godine, promovirati preko više kanala i tv postaja na njemačkom tržištu.

 Njemačko emitivno tržište je izuzetno važno za otok Krk. Gosti iz Njemačke u najvećem broju dolaze na Krk i njihova zastupljenost je veća od 38% u ukupnim noćenjima otoka Krka.
U najboljim proteklim godinama, gosti iz Njemačke ostvarili su 232.000 dolazaka i 1.640.000 noćenja, dok su u zbog epidemije kriznoj 2020. godini, ostvareni rezultati bili 131.000 dolazaka i 1.010.000 noćenja. Učešće je i dalje ostalo visoko, s 38% u ukupnim noćenjima u komercijalnom smještaju.

Gosti iz Njemačke najčešće borave u kampovima, obiteljskom smještaju, ali i u hotelima. Dobro su upoznati s našom ponudom, veliki su ljubitelji aktivnosti na otvorenom, posebice biciklizma te rado koriste uređene otočne biciklističke i pješačke staze, ali i ostalu ponudu aktivnosti na otvorenom. To su gosti koji se uvijek rado vraćaju na otok i naši su najvjerniji gosti.

Snimanje reportaže o otoku Krku organiziralo se kako bi, posebice nakon korona krize, potaknuli na nove dolaske i kako bi još bolje promovirali otok Krk kao sigurnu i dobro organiziranu destinaciju na tako jakom, a za nas značajnom turističkom tržištu.

Cijeli program snimanja radi se u suradnji sa ostalim Kvarnerskim otocima (Cres, Lošinj, Rab i Krk), kao i sa Turističkom zajednicom Kvarnera, Ponikve eko otok Krk i sa svim turističkim zajednicama otoka Krka, koji će biti i domaćini televizijskoj ekipi.

Snimanje na otoku Krku se odvijalo 29. i 30. travnja, a ekipa snimatelja, kao i glumac Oliver Thomas Hörner, stigli su iz Hamburga i Berlina na Krk.

Reportaža će se promovirati putem brojnih kanala koji postižu višemilijunsku gledanost, a ukupno će biti minimalno 30 emitiranja na njemačkim postajama kroz lipanj 2021. godine i to na:

Njemačka N-TV
RTL Mediathek – online
Metropolregion Rhein- Neckar, Mainnheim; RMTV – regija Rhein – Main)(kanal RNF Regionalni
ANIXE 12 – video magazin za putovanja
AmazonPrime
putem satelita u cijeloj Europi, a najviše u zemljama gdje se govori njemački jezik – Njemačka, Austrija, Švicarska, Sjeverna Italija, itd.

Reportaža koju će voditi njemački glumac će obuhvatiti ljepote otoka Krka te će govoriti o kulturi, prirodi, smještajnoj i outdoor ponudi, gastronomiji i ostalim posebnostima otoka. Tako će naš otok biti predstavljen na tržištu koje broji više od sto milijuna stanovnika, a cijeli program organiziraju agencije Blue Planet Berlin i Pointers International Berlin.

error: Content is protected !!