Prvo krstarenje ove godine krenulo iz Baške – i to zahvaljujući biciklističkoj utrci 4 Islands MTB stage race

“S obzirom na razvoj situacije s pandemijom u zemlji, a posebice u našoj županiji, smatramo velikim uspjehom realizaciju ovog krstarenja”, ističu iz Katarina linea.

Iz Katarina linea izvijestili su kako se upravo danas na krstarenje Jadranom otisnula prva ovogodišnja grupa putnika, i to upravo iz Baške na otoku Krku.

Radi se, naime, o grupi profesionalnih sportaša koji će sudjelovati na biciklističkoj utrci 4 Islands MTB stage race, a koja se od 20. do 24. travnja vozi na četiri otoka – Krku, Rabu, Cresu i Lošinju. Na natjecanje su se prijavili sportaši iz cijelog svijeta, no zbog pandemije natjecatelji s drugih kontinenata morali su otkazati. U utrci će tako sudjelovati dvjestotinjak biciklista iz cijele Europe, sa smještajem u hotelima na kopnu i na Katarina line brodovima.

 “Od prvotno planiranih 5 brodova iz Katarina line flote, realizirali smo popunjavanje 2 broda i to broda Moonlight, Premium Superior kategorije, na kojem će biti smješteno 35 gostiju i broda Dalmatinke, Traditional Ensuite kategorije na kojoj je smješteno 20 gostiju”, kažu iz Katarina linea.

Brodovi kreću iz Baške na otoku Krku, a ruta obuhvaća 4 otoka pa će osim Krka posjetiti Rab, Cres i Mali Lošinj. Katarina line brodovi svojevrstan su ploveći hotel koji goste prati na njihovoj ruti, prevozeći i njihove bicikle. Na brodu je osiguran smještaj u dvokrevetnim kabinama s vlastitom kupaonicom i klimom, doručak i večera, a samo putovanje provodi se u skladu s epidemiološkim mjerama i uputama kako bi gostima osigurali maksimalnu sigurnost: jutarnje mjerenje temperature, dezinfekcija svih površina više puta kroz dan, nošenje maski na brodu, a radi održavanja distance svi će obroci biti posluživani u dva navrata.

“S obzirom na razvoj situacije s pandemijom u zemlji, a posebice u našoj županiji, smatramo velikim uspjehom realizaciju ovog krstarenja. Pred nama je još jedna iznimno izazovna sezona za koju smo spremni i nadamo se ostvarenju maksimuma u datim okolnostima”, ističu iz Katarina linea.

Podsjetimo, u sklopu 4 Islands MTB stage race najbolji profesionalni i rekreativni MTB vozači iz cijelog svijeta prijeći će četiri kvarnerska otoka, 270 kilometara staze i preko 6000 metara ukupnog visinskog uspona.

Utrka 4 Islands boduje se po međunarodnom sustavu bodovanja u brdskom biciklizmu UCI i spada u visoku kategoriju S1 utrke, što znači da će njezini natjecatelji svojim nacionalnim timovima prikupljati bodove za nastup na Olimpijskim igrama.

error: Content is protected !!