Travel to Taste Krk: Provedite jesen upoznavajući okuse otoka, čekaju vas posebno izabrane poslastice

Prvom vikendu promotivne akcije pridružili su se restoran Marina Blue, kušaona Magriž, konoba Pud Brest i restoran Volsonis

Nakon dvije uspješne promotivne gastronomske kampanje, već dobro znane po nazivu Travel to Taste Krk / Put do okusa Krka, Turistička zajednica Grada Krka poziva vas i ove jeseni u ugostiteljske objekte grada i okolice grada Krka, koji su za ljubitelje odlične, autohtone hrane pripremili posebnu jesensku gastronomsku ponudu jela i povoljne promotivne menije po cijeni od 150 kuna.

“Provedite jesenske mjesece upoznavajući okuse otoka Krka te kušajte jela ispunjena namirnicama otočnih proizvođača”, ističu iz TZ-a Grada Krka.

Otok Krk riznica je autentičnih delicija kao što su krčki sir, krčki pršut – inače prvi hrvatski proizvod zaštićen u EU, janjetina, šurlice, maslinovo ulje i žlahtina, a u gradu Krku će i ove jeseni biti moguće uživati u tim specijalitetima upravo na mjestu gdje i nastaju.

Prvom vikendu promotivne akcije pridružili su se restoran Marina Blue, kušaona Magriž, konoba Pud Brest i restoran Volsonis.

Na njihovim jelovnicima ove jeseni nalaze se gastronomske delicije napravljene od izvornih krčkih sastojaka pa tako već ovoga vikenda možete uživati u juhi od bundeve sa sjemenkama i tostiranom focacciom, maneštri s domaćom kobasicom, kiselici s kobasicom, domaćim njokima s pikantnom bundevom i krčkim pršutom, šurlicama s dimljenim dagnjama, šparogama i kozicama, šurlicama s janjećim i goveđim gulašom, crnim špagetima s vrganjima, jadranskim kozicama i grilanom hobotnicom, krčkoj janjetini te brojnim drugim jelima.

Naravno, i za ljubitelje slatkoga krčki su ugostitelji pripremili prave poslastice pa se tako nakon odličnog glavnog jela nude zapečene palačinke s domaćom skutom, crostatu od jabuka ili krostata s džemom od smokava.

Pri posjeti kušaoni Magriž moguće je kušati i njihov nagrađivani krčki ovčji sir pri čijoj se proizvodnji koristi začinsko bilje, poput ružmarina te lista oraha i kadulje, kako bi sirevi poprimili razne prirodne arome. Predlažemo da svakako kušate bar njihove najpoznatije, patentirane vrste sira – Zeleni bodul ili Črni bodul.

error: Content is protected !!