Krčani sufinanciranjem polovice COVID testa do većeg broja gostiju u posezoni

Nadamo se da će ova mjera utjecati na ostvarivanje boljih turističkih rezultata u posezoni”, rekla je direktorica TZ-a Grada Krka Ivana Kovačić.

Na temelju Ugovora o poslovnoj suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i odluke Turističkog vijeća,Turistička zajednica grada Krka objavila je javni poziv za sufinanciranje troškova uzorkovanja i testiranja na COVID 19 koje obavlja Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ-a u Krku.

“Ovom inicijativom nastoji se pojednostaviti postupak i privući strane državljane kojima je potreban rezultat PCR testa na COVID – 19 za nesmetan povratak u matičnu državu, a imaju plaćeni komercijalni smještaj minimalno 5 noći neprekidno na području grada Krka u razdoblju do 31. prosinca 2020. godine”, pojasnila je direktorica TZ-a Grada Krka Ivana Kovačić.

Ivana Kovačić, direktorica TZ-a Grada Krka

Grad Krk, Turistička zajednica grada Krka i pružatelj usluge smještaja osiguravaju 50% popusta na testiranje na COVID-19 za turiste, na način da financiranju 50% iznosa cijene testiranja na COVID 19, svaki u 1/3 dijela: Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka, pružatelj usluge smještaja, a sukladno cjeniku Nastavnog zavoda. Preostalih 50% iznosa testa plaća gost na licu mjesta. Predviđena mjera je planirana do kraja 2020. godine ili iskorištenja predviđenog fonda za provedbu ovog programa koji iznosi 50.000,00 kn (TZ grada Krka i Grad Krk).

Cijena testa na Covid-19 prema važećem cjeniku NZZJZ je 698,21 kuna. Iznos koji bi gost platio na licu mjesta, u slučaju uključivanja pružatelja usluge smještaja u ovu mjeru, a koji se odnosi na smještaj u kojem bi gost boravio minimalno pet noćenja, iznosio bi 349,10 kuna.

“Da bi gost ostvario ovaj popust, pružatelj usluge smještaja će trebati sklopiti sporazum s TZG Krka prema elementima javnog poziva te preuzeti potvrdu za svog gosta u TIC-u TZG Krka i istu uručiti gostu, a s tom potvrdom gost ostvaraje popust pri testiranju. Namjera nam je samog gosta osloboditi od administrativnih procedura. Nadamo se da će ova mjera utjecati na ostvarivanje boljih turističkih rezultata u posezoni”, rekla je direktorica TZ-a Grada Krka Ivana Kovačić.

Pokaže li se efikasnom, ova mjera bi mogla biti produžena i u sljedećoj godini.

Sa Kovačić smo razgovarali i o postignutim rezultatima u sezoni iza nas, ali i planovima za postsezonu te sljedeću godinu, kao i o svim preprekama s kojima se turizam u ovim korona-vremenima susreće – te nekim neočekivanim benefitima koje je, neočekivano, iznjedrila aktualna situacija. Veliki intervju s Ivanom Kovačić u tekstualnom i video formatu možete pročitati – i pogledati – sljedećeg tjedna na Bodulija.netu.

error: Content is protected !!