Na Krku je ove subote boravilo više od 24 tisuće gostiju, odličnih 73 posto u odnosu na lani

Odličnoj statistici treba pribrojiti i dodatnih 10 667 vikendaša, što nas dovodi do brojke od gotovo 35 tisuća gostiju koji su u subotu boravili na otoku – ne računajući jednodnevne izletnike.

Gužve na krčkim plažama, kolaps na krčkim prometnicama u nedjelju poslijepodne – ovoga vikenda bilo je posve jasno da je Krk izuzetno popularna destinacija za domaće i strane goste, a stanje na terenu sada potvrđuju i brojke.

Prema eVisitoru, u subotu 27.06. na Krku je boravilo 24 266 gostiju, što čini 73 posto u odnosu na isti period lani. Od ukupnog broja gostiju 1 823 čine domaći, a 22 443 strani gosti. Odličnoj statistici treba pribrojiti i dodatnih 10 667 vikendaša, što nas dovodi do brojke od gotovo 35 tisuća gostiju koji su u subotu boravili na otoku – ne računajući jednodnevne izletnike.

Statistika za nedjelju je također vrlo dobra: iako je broj nešto manji u odnosu na subotu, 18 240 gostiju čini 54,75 posto u odnosu na isti period lani.

Sve je to i dalje daleko od 35 posto koliko se, oprezno i s optimizmom, očekivalo koji tjedan unatrag, a još i dalje od tužne slike pustih plaža koje nam stižu sa hrvatskog juga. Za ovako dobre brojke svakako je krivo nekoliko faktora: odlična epidemiološka situacija, činjenica da Krk velikom broju potencijalnih gostiju dostupan automobilom, kao i dobra prognoza koja se poklopila sa slovenskim Danom državnosti, ističu iz Turističke zajednice otoka Krka.

Kako doznajemo od turističkih djelanika, turisti su uglavnom disciplinirani te poštuju preporuke i smjernice Stožera. Straha, kažu sami gosti, nema, no većina njih se sada odlučuje cijeli svoj odmor provesti na jednome mjestu što dovodi do daljnjeg rasta broja noćenja.

Osim Krka, vrlo popularni prethodnog vikenda bili su i Rab, Cres i Lošinj, što je bilo vidljivo i po dupkom punim trajektima koji su već od ranih jutarnjih sati kretali iz Valbiske.

error: Content is protected !!