Licenca Ironman na Kvarneru: Krk, Cres, Lošinj i Rab uz bok Švicarskoj, Australiji, Novom Zelandu, Walesu, Andori i Južnoafričkoj Republici

Foto: Dunja Dopsaj

Hrvatska, odnosno Kvarner bit će uz bok Švicarskoj, Australiji, Novom Zelandu, Walesu, Andori i Južnoafričkoj Republici

Renomirana, vrlo zahtjevna, atraktivna i svjetski poznata brdska biciklistička utrka „4 islands – MTB stage race“, koja se već dugi niz godina održava na četiri kvarnerska otoka – Krku, Cresu, Lošinju i Rabu – od sljedeće će godine biti licencirana od strane Epic Serious IRONMAN grupe kao LEGEND race.

Ironman je jedna od najbrže rastućih sportskih licenci u svijetu, što automatski sa sobom dovodi veću medijsku vidljivost, te porast timova koji sudjeluju u utrci, a samim time i benefite destinaciji.

Ironman Grupa službeno je objavila tu informaciju te predstavila kvarnersku utrku „4 islands MTB“ u svojem serijalu, zajedno s ostalih 7 utrka, kojih je u serijalu ukupno 8. Tako će Hrvatska, odnosno Kvarner biti uz bok Švicarskoj, Australiji, Novom Zelandu, Walesu, Andori i Južnoafričkoj Republici.

Utrka će se održati od 19.04. do 23.04.2022. godine na kvarnerskim otocima Krku, Cresu, Lošinju i Rabu. Ono što je za Kvarner bitno, uz samo odvijanje utrke, je naravno i medijska vrijednost koju ova prestižna licenca nosi sa sobom. Na primjeru utrke Swiss Epic, dostignute su medijske vrijednosti:

  • 592 sata prijenosa u 68 zemalja
  • Facebook: 650.000 doseg
  • Youtube: 775.000 pregleda videofilma
  • Instagram: 1,5 milijuna impresija

“Prema provedenim istraživanjima od strane Ironman grupe, prosječna televizijska medijska vrijednost doseže cca 4 milijuna dolara, a tom iznosu se pridodaju još i vrijednosti tiskanih medija, online, Youtube, mailing, te društvenih mreža – Instagram i Facebook. Dakle, dolazimo do zavidnih iznosa dobivenih kroz promociju utrke”, ističu iz TZ Kvarnera.

Evo što su o ovoj važnoj vijesti rekli čelnici uključenih turističkih zajednica:

Kvarner – dr.sc. Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera:

Veseli nas činjenica da je zahvaljujući dobroj organizaciji utrke svih ovih godina, ali također i podršci koju je od samog početka pružala Turistička zajednica Kvarnera uz ostale turističke zajednice na čijem području se utrka odvijala, jedna tako prestižna licenca našla svoje mjesto i na Kvarneru. Kvarner je zasigurno destinacija aktivnog odmora, jer u svojoj različitosti nudi mogućnosti biciklizma, planinarenja, trail trčanja, šetnji, ronjenja, plivanja, jedrenja… što organizatori velikih i prestižnih manifestacija i prepoznaju. Na nama svima je da opravdamo povjerenje, da se još jednom pokažemo kao dobri organizatori i domaćini, a benefite koji će proizaći iz događanja uložimo u daljnji razvoj i u podizanje kvalitete destinacije.

Otok Krk – mr.sc. Majda Šale, direktorica Turistička zajednica otoka Krka:

Dijelimo zadovoljstvo što će se svjetski poznata brdsko biciklistička utrka „4 Islands MTB Stage Race“ s jedinstvenim doživljajem vožnje u samo 4 dana na 4 različita kvarnerska otoka, slijedeće godine, po sedmi puta za redom odvijati na otoku Krku, ovog puta i pod prestižnom licencom Ironman branda. Općina Baška, Turističke zajednice općine Baška i gospodarstvo su u proteklih šest godina  dokazali i potvrdili  da  su izvrsni domaćini prve etape utrke, a tako će i nastaviti i u 2022. godini, uz veliku podršku svih ostalih općina i turističkih zajednica otoka Krka.

Otok Krk je već duži niz godina prepoznat kao zanimljiva outdoor destinacija, gdje svako mjesto na otoku pruža mogućnosti za raznolik aktivan odmor, brojne pješačke i biciklističke staze, penjališta, zip-line, skijanje na vodi, surfanje, ronjenje, jedrenje i druge aktivnosti. Kroz sedam glavnih destinacija  na otoku, svatko može pronaći nešto za sebe u raznolikoj outdoor ponudi, ili kao ljubitelj prirode ili kao vrsni znalac i profesionalac, a što je i prepoznato kroz mnogobrojne sportske manifestacije.

Uvrštavanjem otoka Krka u ovu prestižnu utrku, koja će i medijski biti odlično popraćena samo potvrđuje da smo na dobrom putu u našim zajedničkim naporima da otok Krk bude prepoznatljivi, kvalitetniji i raznovrsniji u sadržajima, dobro posjećen u pred i posezoni, i nadasve održiv.

Cijeli otok ima veliki potencijal za razvoj sportsko-turističkih sadržaja, prije svega cikloturizma, ali i drugih komplementarnih outdoor aktivnosti koje traže dramatične pejzaže, očuvanu prirodu, raznolikost, dostupnost te bogatu ponudu usluga i smještaja. Potrudit ćemo se zajedno da budemo dobri domaćini i da opravdamo povjerenje organizatora.

Otok Cres – Sanja Živanović, direktorica Turističke zajednice Grada Cresa:

Cres je oduvijek je bio privlačan i prepoznatljiv kao destinacija aktivnog turizma. Brojne pješačke i biciklističke staze, plaže od kojih su neke prema mišljenju stranih novinara jedne od najljepših na svijetu, bogata povijest, gastronomija i izvrsni domaćini, garancija su za povratak svakog gosta. Cres je već dokazan kao domaćin brojnih trail i triatlon utrka, ali i svjetskih i europskih jedriličarskih regata na ovom području.

Sretni smo što postajemo dio ovog velikog projekta „Legend race“ Epic Serious IRONMAN grupe. Vjerujemo da ćemo opravdati povjerenje organizatora te da ćemo uskoro postati nezaobilazna destinacija naših novih prijatelja – vrhunskih sportaša IRONMAN-a.

Otok Lošinj – Dalibor Cvitković, direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja:

Lošinj je poznat po svojoj lječilišnoj klimi i atraktivnoj prirodi, pa je samim time idealna destinacija za brojna sportska događanja. Velika nam je čast bila biti dijelom organizacije jedinstvene „4 island – MTB stage race utrke“, a Epic Serious IRONMAN licenca još je jedna potvrda kvalitete ove LEGEND utrke. Željno, i uz sportski duh, iščekujemo travanj 2022. godine.

Otok Rab – Ivana Matušan, direktorica Turističke zajednice Grada Raba i Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice Općine Lopar:

Otok Rab prava je oaza outdoora, koji svake godine privlači sve više turista, te polako, ali sigurno, pretvara turističku sezonu u turističku godinu. Iz godine u godinu, na Rabu se organizira sve više sportsko-rekreativnih manifestacija, te sve više rekreativaca uživa u blagodatima našeg otoka. Veseli što i profesionalci vole Rab, i što ostvarujemo tu raznolikost – okupljamo vrhunske sportaše, ali i zaljubljenike u sport i zdrav život. Otok sreće im nudi čitav pregršt aktivnosti, i oni to cijene i svojim opetovanim dolascima.

error: Content is protected !!