Testirani samo hitni slučajevi: U PGŽ-u 8 novozaraženih, nitko nije sa Krka. Ozdravile 304 osobe

U prošlom tjednu konačno je došlo do stagnacije rasta hospitaliziranih nakon dva uzastopna tjedna u kojima smo imali svaki tjedan rast hospitalizacija za 50 osoba.

Danas je u PGŽ 8 novooboljelih te 304 ozdravljene osobe, čime se broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ smanjio za 297 osoba na 2855. Riječ je o 7 osoba iz Rijeke i okolice te jednoj osobi s područja Liburnije. Među novozaraženima nema osoba sa otoka Krka. 5 osoba spada u radno aktivno stanovništvo, dok su tri osobe starije od 65 godina.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 235 uzoraka u KBC-u, a testirani su samo hitni slučajevi. Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova je danas znatno manji i iznosi samo 3.4%.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koje se liječe od COVID-19 bolesti je danas povećan za 4 pacijenta i iznosi 204. Na respiratoru se nalazi 12 osoba. U Thalassotherapiji Opatija se nalazi 21 pacijent.

Tijekom jučerašnjeg dana su u KBC-u nažalost preminule 4 osobe od COVID-19 bolesti. Udio liječenih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je 7.8%.

Tijekom protekla dva tjedna došlo je do stagnacije i laganog pada prosječnog broja novooboljelih u PGŽ. Također je u prošlom tjednu konačno došlo do stagnacije rasta hospitaliziranih nakon dva uzastopna tjedna u kojima smo imali svaki tjedan rast hospitalizacija za 50 osoba.

error: Content is protected !!