7 novooboljelih na Krku: U PGŽ-u danas zabilježen najveći udio pozitivnih tijekom 4. vala, broj hospitaliziranih pada

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas značajnije smanjen, a nije bilo ni preminulih od COVID-19 bolesti

U PGŽ-u je 95 novooboljelih dok je 68 osoba ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ iznosi 692. Njih 68 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 11 iz Gorskog kotara, osam iz Crikveničko-vinodolske regije, sedam s Krka i pet s Liburnijskog područja.

Najviše novooboljelih osoba, njih 47 je u skupini radno aktivnih stanovnika, 31 među mlađim dobnim skupinama, a 17 je oboljelih osoba starijih od 65 godina.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1045 uzoraka briseva, što znači kako je udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka porastao u odnosu na jučer i dosada je najviše zabilježeni udio tijekom 4. vala bolesti u PGŽ, a iznosi 9.09%.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas značajnije smanjen i to za pet osoba u odnosu na jučer te iznosi 25 pacijenata. U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi pet pacijenata, jednako kao i jučer. Tijekom jučerašnjeg dana od posljedica COVID-19 bolesti nije bilo preminulih osoba.

Ukupno je tijekom 4. vala epidemije do danas u PGŽ umrlo 19 osoba od čega su 4 bile cijepljene osobe. Udio hospitaliziranih od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva se zbog nastavka rasta broja aktivnih slučajeva te pada broja hospitaliziranih osoba nešto smanjio i iznosi 3.61%.

error: Content is protected !!