Testirane samo hitnoće: U PGŽ-u danas 10 novozaraženih, nitko od njih nije s Krka

Tijekom jučerašnjeg dana su nažalost preminule još 3 osobe od COVID-19 bolesti

Danas je u Primorsko-goranskoj županiji 10 novooboljelih, a 328 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva u PGŽ smanjio na 3511.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 432 uzoraka briseva u hitnoći, što čini 2.31% udjela pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka.

8 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena te 2 sa crikveničko-vinodolske regije. 5 novooboljelih su osobe iz skupine starijih od 65 godina, 3 pripadaju radno aktivnoj populaciji te 2 mlađim dobnim skupinama.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je povećan za 1 pacijenta u odnosu na jučer, pa isti danas iznosi 123. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka se na respiratoru nalazi 18 osoba, što znači kako je njihov broj porastao za 2 pacijenta u odnosu na jučer. Tijekom jučerašnjeg dana su nažalost preminule još 3 osobe od COVID-19 bolesti, sa prebivalištem u PGŽ.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je u PGŽ i nakon proteklog je tjedna ostao stabilan te iznosi 3.50%.

Dan ranije, u nedjelju, broj novozaraženih u PGŽ-u bio je 377, uz 374 ozdravljenih. Na otoku Krku je u nedjelju zabilježeno 37 novih slučajeva koronavirusa.

error: Content is protected !!