NZZJZ PGŽ: Poziv na cijepljenje i obavijest o rasporedu cijepljenja bez prethodne najave u studenom

Također, NZZJZ PGŽ ističe važnost treće doze za osobe kod kojih postoji mogućnost da nisu razvile potpuni ili zadovoljavajući imunološki odgovor. To se prvenstveno odnosi na osobe s umjerenom do  teškom imunosupresijom

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije obavještava sve građane da će se cijepljenje bez prethodne najave protiv bolesti COVID-19 i u studenom održavati u dvorani na Zametu, ponedjeljkom i srijedom od 8:00 do 18:30 sati, a utorkom, četvrtkom i petkom od 8:00 do 15:00 sati. Kao i do sada, cijepit će se svim vrstama cjepiva.

U situacijama kada je cijepljenje neodgodivo te osoba ne može doći u redovno radno vrijeme dvorane, cijepljenje je organizirano na Epidemiološkom odjelu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, na adresi Krešimirova 52a u Rijeci. U zgradi NZZJZ PGŽ cijepljenje je moguće utorkom, četvrtkom i petkom od 15:00 do 18:00 sati te subotom od 8:00 do 15:00 sati.

NZZJZ PGŽ još jednom apelira na osobnu odgovornost svake osobe u borbi protiv pandemije te poziva sve građane da se odazovu cijepljenju te tako zaštite sebe i druge. Također, NZZJZ PGŽ ističe važnost treće, odnosno dodatne doze za osobe kod kojih postoji mogućnost da nisu razvile potpuni ili zadovoljavajući imunološki odgovor. To se prvenstveno odnosi na osobe s umjerenom do  teškom imunosupresijom. Za ostale osobe, po proteku šest mjeseci od primarne serije cijepljenja, potrebno je cijepiti se dodatnom booster dozom, a kako bi se produljilo vrijeme trajanja zaštite.

error: Content is protected !!