Svaki korak se broji: 3. MS walk na Krku uoči Svjetskog dana multiple skleroze

MS walk se ove godine održava na čak 16 lokacija, što je do sada najveći odaziv ovoj akciji, kojoj je cilj senzibiliziranje javnosti na probleme preko 7000 oboljelih od ove progresivne i neizlječive autoimune bolesti

I ove godine akcija “Svaki korak se broji” održava se diljem Hrvatske uoči Svjetskog dana multiple skleroze. U Hrvatskoj se već devetu godinu zaredom održava MS walk na Svjetski dan MS-a 30. svibnja. Po treći put se i Krk pridružuje ovoj akciji, zajedno s još 15 gradova diljem Lijepe naše, ali i u inozemstvu.

Tako se MS walk održava na čak 16 lokacija, što je do sada najveći odaziv ovoj akciji, kojoj je cilj senzibiliziranje javnosti na probleme preko 7000 oboljelih od ove progresivne i neizlječive autoimune bolesti.

“Hodat će se pod motom “Hodaj za one koji ne mogu” i na simboličan način brojanjem koraka senzibilizirati javnost na veliki broj oboljelih od multiple skleroze u Hrvatskoj. Ovaj dan prilika je i da upozorimo na brojne probleme s kojima se susreću oboljeli od ove bolesti poput različitih pristupa kvalitetnom liječenju jer liječenje nažalost ovisi o mjestu stanovanja i lošije je što smo dalje od kliničkih centara.

Pridružite nam se u subotu 27.05.2023. godine u 16 sati kod Kapele svete Lucije u Krku. Sve informacije dostupne su na broj na 091 7932 650 (Tatjana)”, poručuju organizatori.

error: Content is protected !!