Robert Kurbaša i Enes Kišević s predstavom More stižu u Omišalj

Poetski, kao u kakvom snoviđenju susreću se dvije srodne duše, dva prijatelja i kuma. Priča je to o pjesnicima i pjesništvu. O Josipu Pupačiću i Nikoli Milićeviću, bardovima hrvatske lirike dvadesetog stoljeća

U četvrtak, 12. svibnja od 19.00 sati u Društven dom Omišalj stiže predstava „More“ koja priča priču o pjesnicima i pjesništvu, a dvije srodne duše iz omiškog kraja, dva pjesnika, prijatelja i kuma, barda hrvatske lirike 20. stoljeća – Josipa Pupačića (Slime kraj Omiša, 1928. – Krk, 1971.) i Nikolu Milićevića (Zvečanje, kraj Omiša, 1922. – Zagreb, 1999.). U predstavi glume Robert Kurbaša i Enes Kišević.

Poetski, kao u kakvom snoviđenju susreću se dvije srodne duše, dva prijatelja i kuma. Priča je to o pjesnicima i pjesništvu. O Josipu Pupačiću i Nikoli Milićeviću, bardovima hrvatske lirike dvadesetog stoljeća. U nizu njihovih, dramaturški procesuiranih i scenski uobličenih pjesama i eseja, a sve kroz dijalošku i pripovjedačku kazališnu formu, lik Milićevića kroz svoje autohtone rečenice evocira životnu putanju Josipa Pupačića Bepa, čija pak životna priča nadilazi okvire “normalne” ljudske patnje.

Suosjećajući s njim Milićević i sam prolazi Bepov životni put pjesničkog traženja smisla od dječačkih zanosa ranog stvaralaštva pa sve do krajnjeg transcendentalnog poimanja svijeta koji svoj vrhunac dostiže u posljednjoj zbirci pjesama “Ustoličenje” i pjesmi “Moj križ svejedno gori”.

error: Content is protected !!