Eko akcija čišćenja podmorja Za lipču nam Dubašnicu

“Ovim putem pozivamo sve zainteresirane, velike i male, udruge i pojedince te ljubitelje mora i prirode da nam se pridruže na ovogodišnjoj akciji čišćenja”, kažu iz TZO Malinska-Dubašnica

U svrhu očuvanja mora i bioraznolikosti na području Općine Malinska-Dubašnica, u subotu, 14. svibnja 2022. godine, u sklopu dugogodišnjeg projekta Za lipču nam Dubašnicu održat će se eko akcija čišćenja podmorja.

“Cilj projekta je naše more i priobalje očistiti od nepotrebnog otpada, koji bi umjesto u moru trebao završiti na za to predviđenim – reciklažnim dvorištima. Kako bi otpad mogao stići na svoje „posljednje“ odredište u akciji će sudjelovati Ronilački centar Pelagos, Športsko ribolovno društvo Lastavica, Dezinsekcija d.o.o. Rijeka, Ponikve d.o.o., udruga Termen te razni ronilački klubovi iz cijele Hrvatske”, ističu iz Turističke zajednice Općine Malinska-Dubašnica.

Okupljanje ispred Interpretacijskog centra u Malinskoj je u 9 sati, a slijedi raspored čišćenja po lokacijama te sam start u 10 sati.

U petak i subotu,  13.05. i 14.05.2022., u periodu od 9:00 do 12:00 sati ispred Interpretacijskog centra bit će postavljen prijenosni kontejner Ponikve d.o.o. namijenjen edukaciji stanovnika i turista o odvajanju otpada.

“Ovim putem pozivamo sve zainteresirane, velike i male, udruge i pojedince te ljubitelje mora i prirode da nam se pridruže na ovogodišnjoj akciji čišćenja”, kažu iz TZO Malinska-Dubašnica.

error: Content is protected !!