Riječko Korzo “okupiralo” 450 mažoretkinja: Mlade Bodulke ujedinile sve hrvatske “mica mace”

Na inicijativu Mažoretkinja otoka Krka, mladim Bodulkama priključile su se njihove mažoret prijateljice iz brojnih gradova diljem Lijepe naše. Tako je riječko Korzo „okupiralo“ 450 mažoretkinja

Kao i svake godine do sada Mažoretkinje otoka Krka i ove godine bile su dio vesele karnevalske povorke na riječkom Korzu, ali ove godine u nešto drugačijem izdanju.

Na inicijativu Mažoretkinja otoka Krka, mladim Bodulkama priključile su se njihove mažoret prijateljice iz brojnih gradova diljem Lijepe naše. Tako je riječko Korzo „okupiralo“ 450 mažoretkinja koje su osim s otoka Krka došle iz Vukovara, Nuštra, Gornjeg Mihaljevca, Vrbovca, Dubrave, Samobora, Krašića, Ogulina, Čabra, Kanfanara, Barbana i Pule.

Mažoret timovi iz ukupno 13 gradova i općina ujedinili su se zajedno u grupi pod nazivom Majorettes United, a predstavile su se s maskom „Mislim da sam vidio mica macu“.

Svi mažoret timovi članovi su Mažoret saveza Hrvatske čiji su ponosni član od samog početka i Mažoretkinje otoka Krka.

450 mažoretkinja doslovno je preplavilo centar Rijeke, a riječki Korzo bio je premalen za sve djevojke koje su svojom pojavom izazvale ogromno oduševljenje kod cijele publike. Mažoret mačkama se doslovno nije nazirao kraj. Bilo je to čitavo more mažoretkinja.

Jedinstvena maska i koreografija 450 mažoret mački bila je dobitna kombinacija da djevojke postanu prave zvijezde ovogodišnje Dječje karnevalske povorke. O tome govori i činjenica da su djevojke dale bezbrojne intervjue brojnim medijima i završile na svim nacionalnim TV kućama.

Mačju mažoret ekipu od 450 djevojaka predvodila je predvodnica Mažoretkinja otoka Krka Leona Jelenčić, a osim šarmantne Leone moramo spomenuti i jedinog mačora u ovoj velikoj mačjoj ekipi. Radi se o osmogodišnjem Jakovu Simeunoviću iz Pule koji je bio zaslužan da svi znaju o kojoj grupi se radi. Da sve bude na svom mjestu pobrinula se predsjednica Mažoret saveza Hrvatske Elizabeta Mikelj.

Veliko bravo za Mažoretkinje otoka Krka i Mažoret savez Hrvatske koji su nam pokazali koliko je moćno zajedništvo.

Ovaj zajednički nastup 450 mažoretkinja sjajan je uvod u jedno veliko događanje koje nam Mažoretkinje otoka Krka zajedno s Mažoret savezom Hrvatske spremaju za proljeće.

Dok čekamo da saznamo o kakvom događanju se radi, Mažoretkinje otoka Krka pozivaju sve djevojke i djevojčice u dobi od 4 – 25 godina da im se pridruže i zajedno s njima stvaraju uspomene za cijeli život.

Sve informacije vezane za upise mogu se dobiti putem njihove Facebook i Instagram stranice: Mažoretkinje otoka Krka, putem maila: mazoretkinje.otoka.krka@gmail.com ili na 098 – 260 608.

 

error: Content is protected !!