Tri sjajna događaja za kraj travnja i početak svibnja u Puntu

Za kraj travnja i početak svibnja u Puntu se spremaju tri sjajna outdoor događaja.

KRK GRANFONDO FALKENSTEINER PUNAT – 27.04.2024.
Krk Granfondo uključuje zadivljujuću, 82 kilometra dugu vožnju otokom Krkom, koji nudi sjajnu kombinaciju obalnih dijelova, planinskog terena, bujnih pašnjaka i livada. Utrka donosi nesvakidašnje iskustvo, osiguravajući sigurnu i ugodnu vožnju za sve sudionike.

Startna i ciljna točka ovog uzbudljivog biciklističkog događaja je Falkensteiner Hotel Punat. Smješten u srcu Punta, hotel gostima pruža besprijekoran spoj modernih sadržaja i lokalnog šarma.

S polaskom iz šarmantnog Punta, sudionici utrke će voziti prema otoku Krku, nakon čega ruta nastavlja kroz idilična mjestašca Njivica, Malinske, Omišlja, Vrbnika, a zatim i prema Baški, istražujući raznolik krajolik i kulturno bogatstvo otoka. Ovaj izuzetan biciklistički događaj provodi se u suradnji s Hrvatskim biciklističkim savezom i prestižnim Granfondo World Tourom, osiguravajući vrhunski doživljaj utrke za sve sudionike.

Prijave su otvorene do 26. travnja 2024.godine, a prijaviti se možete OVDJE.

DADATHLON FESTIVAL 2024. – 04./05.05.2024.
Dadathlon festival i ove godine dolazi u Punat u još boljem i većem izdanju. Ovaj obiteljski događaj namijenjen je prvenstveno povezivanju tata i djece kroz sport i razne zabavne aktivnosti, uz promoviranje zdravog i aktivnog načina života.

Glavni dio festivala čini Dadathlon utrka za tate i djecu, simbolični mini maraton u kojem nije važna brzina niti fizička sprema nego povezivanje i zabava, popraćena mnogobrojnim zabavnim radionicama i sadržajima za tate, mame i djecu. Mališani će se zajedno sa svojim tatama moći okušati u raznim sportskim i kreativnim aktivnostima, a mame očekuje poseban program za opuštanje i druženje. Osim toga u pripremi je i raznovrsna gastro ponuda, uz “kulinarski show” a festival će biti okrunjen s predstavama te plesnim sadržajem uz DJ-a.

Prijave za dadathlon utrku moguće su OVDJE.

Na utrku nije potrebno prijavljivati djecu. Prijavljuju se samo roditelji – tate koji će sudjelovati u utrci sa svojom djecom, stoga je potrebno upisati broj i dob djece zbog nabavke točnog broja majica.

Program i sadržaj festivala stiže uskoro.

EDUKATIVNO – EKOLOŠKA AKCIJA “Puntarska draga, svima nam draga” – 11./12. 05.2024.
Vrijeme je za tradicionalnu 27. Edukativno – ekološku akciju prikupljanja otpada iz podmorja Puntarske drage i okolnih plaža. Akcija pod nazivom „Puntarska draga, svima nam draga“ održat će se 11. – 12.5.2024. godine.

“Veselimo se nastavku dugogodišnje suradnje s ciljem zaštite našeg prirodnog okoliša, podizanjem razine sigurnosti podvodnih aktivnosti te podizanja ekološke svijesti i edukacije naročito naših mladih”, kažu organizatori.

Početak akcije predviđen je u subotu, 11. svibnja 2022. godine u 9 sati, a završetak oko 13 sati.

error: Content is protected !!