Restaurant Vila Rova pozicionirao Malinsku na gastro kartu Hrvatske

Restaurant Vila Rova pravo je osvježenje na krčkoj gastro sceni i skriva brojna iznenađenja: spomenut ćemo tek brioche od žirovog brašna te interpretaciju presnaca koja na tanjur donosi nostalgiju za djetinjstvom, ali i svježinu moderne kulinarske vizije

U idiličnom otočnom okruženju mora, maslina i mediteranskog bilja, jedna od najpopularnijih krčkih destinacija – Malinska – skriva pravu gastro oazu autentičnih okusa, mirisa i aroma Zlatnog otoka. Tradiciju dužu od četvrt stoljeća Vila Rova je lani pojačala mladim chefom: Marin Pleše na menu već cijenjenog restorana stavio je vlastiti, unikatan pečat i malinskarske Zidariće tako čvrsto pozicionirao na gastronomsku kartu Hrvatske.

S ciljem povezivanja tradicije i suvremenih gastronomskih trendova, novi je chef kroz autorski tasting meni simboličnog naziva “The Bridge” izgradio pouzdan most između vrhunskih otočnih namirnica kao što su kvarnerski škampi, slani inćuni, brudet, sipa i janjetina – i originalnog gastro doživljaja za sva osjetila.

Gostima restorana prepušteno je na izbor doživjeti cjelokupni chefov tasting meni od ukupno 8 sljedova po cijeni od 95 eura, ili pak skraćenu verziju od 3 odabrana A la carte jela po cijeni od 65 eura – sve u pratnji pomno odabranih, vrhunskih vina. Vinska karta s preko 50 etiketa bazira se na lokalnim hrvatskim vinima, uz proširenu ponudu nekih poznatih svjetskih imena.

Kreativna kuhinja mladog chefa pravo je osvježenje na krčkoj gastro sceni i skriva brojna iznenađenja: spomenut ćemo tek brioche od žirovog brašna te interpretaciju presnaca koja na tanjur donosi nostalgiju za djetinjstvom, ali i svježinu moderne kulinarske vizije.

Tek je to dio pomno osmišljenog gastronomskog iskustva koje se proteže na cjelokupan doživljaj uživanja u izvrsnoj hrani, a dobra je vijest da ono nije rezervirano samo za goste hotela. Restoran je otvoren i za vanjske goste i to svakodnevno od 18 do 22 sata, a rezervaciju stola moguće je napraviti na broj telefona 051 866 100.

Kakve sve čarolije u svojoj kuhinji priprema Marin Pleše otkrivaju i Facebook i Instagram stranice Vile Rova:  https://www.facebook.com/hotelvilarova/https://www.instagram.com/vilarova_krk/.

error: Content is protected !!