Rekorder tjedna: Nijemac kod Baške uhvaćen za volanom s 2,08 promila u krvi

Uz novčanu kaznu, izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 114 prometnih nesreća, od kojih je sedam bilo težih, a 107 je bilo lakših. U ovim prometnim nesrećama smrtno su stradale dvije osobe, osam je osoba teško, a 27 je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 223.890 eura.

U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak, 46 stranih državljanina te pet alkoholiziranih vozača.

Ukupno su alkotestirana 252 vozača, od kojih je kod njih dva utvrđena koncentracija alkohola do 0,50 g/kg, a kod 16 veća od 0,50 g/kg.
Najviše alkoholiziranih vozača, njih sedam je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest ih je bilo u dobi između 18. i 25. godina života, a pet u dobi između 25. i 35. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,08 g/kg izmjerena poslije ponoći 20. kolovoza na području Baške, gdje je policija zaustavila 40-godišnjeg državljanina Njemačke, vozača osobnog vozila njemačkih registracijskih oznaka. Priveden je u službene prostorije te mu je po završetku postupanja policije izrečena novčana kazna u iznosu od 1280,18 eura, od kojeg iznosa je platio dvije trećine, odnosno 853,45 eura. Također izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

error: Content is protected !!