Omišalj: Pritvoren zbog prikrivanja četiri kaznena djela, šteta je 23 tisuće eura

Materijalna šteta je procijenjena na oko 23 000 eura

Policijski službenici Policijske postaje Krk dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela prikrivanje.

Naime, istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni tijekom studenoga i prosinca prošle godine u četiri navrata otkupio različite predmete za koje je znao da su prethodno otuđeni na području Istarske županije. Predmete (električni kablovi, rabljeni vodomjeri i građevinske oplate) je kupio od svojih poznanika i pohranjivao ih u Omišlju na Krku u dvorište svoje obiteljske kuće gdje je i veći dio otuđenih predmeta pronađen. Materijalna šteta je procijenjena na oko 23 000 eura.

Osumnjičenik je inače prethodnih mjeseci bio nedostupan policiji i pronađen je prošli tjedan na području Policijske postaje Zabok.

Po završetku opsežnog kriminalističkog istraživanja, koje je provedeno u suradnji PU primorsko-goranske, istarske i krapinsko-zagorske policijske uprave, zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, 41-godišnjak je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku.

error: Content is protected !!