U srpnju policija evidentirala 622 prekršaja nekorištenja pojasa

Na području PU primorsko – goranske tijekom srpnja provedena je preventivno-represivna akcija prometne policije usmjerena na korištenje sigurnosnog pojasa

Na području Policijske uprave primorsko – goranske tijekom srpnja provedena je preventivno-represivna akcija prometne policije usmjerena na korištenje sigurnosnog pojasa. Evidentirana su ukupno 622 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas. Od tog broja, njih 489 vozači su osobnih vozila, kao i 5 putnika u tim vozilima, dok je 116 vozača teretnih vozila zatečeno u vožnji bez sigurnosnog pojasa. Osim njih, na stražnjim sjedalima u osobnim vozilima zatečeno je 12 putnika – odraslih osoba koji nisu bili propisno vezani sigurnosnim pojasom, piše portal o kulturi i sigurnosti prometa Žmigavac.

Tijekom mjesečne akcije kontrolirano je 2.862 vozača, od čega 2.446 vozača osobnih vozila, 361 vozač teretnih vozila, 16 vozača autobusa te 39 vozača ostalih vozila. Uz to je kontroliran 441 putnik u osobnim vozilima, 54 u teretnim, 45 u autobusima, odnosno ukupno 540 putnika.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će stoga i u idućim mjesecima provoditi ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.

error: Content is protected !!