Prvenstvo Hrvatske u karateu: Stella Polonijo osvojila svoju prvu medalju u seniorskoj konkurenciji

“Jako je dobro odradila sve mečeve, osobito zadnji gdje je uspjela izboriti pobjedu i samim time treće mjesto. Ovo je njena prva seniorska medalja u toj kategoriji”.

Ovoga vikenda u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u karateu, na kojemu je mlada Puntarka Stella Polonijo prvi put nastupila u seniorskoj konkurenciji i odmah osvojila brončanu medalju. Stella je slavila u dvije borbe, a koliki je to uspjeh za mladu sportašicu pojasnio je njen trener Samuel Roksandić:

“Seniori su inače stariji od 21 godine, tako da je ovo bio zaista velik izazov. Jako je dobro odradila sve mečeve, osobito zadnji gdje je uspjela izboriti pobjedu i samim time treće mjesto. Ovo je njena prva seniorska medalja u toj kategoriji”.

Osim Stelle, istoga dana natjecanja nastupio je i već prekaljeni senior Viktor Čubrić, koji je ovoga puta zauzeo peto mjesto. Viktor je prve dvije borbe uspješno riješio u svoju korist, ali ga je u trećoj zaustavio Riječanin Filip Barac.

“Iza nas su u ovoj i prošloj godini gubitak dvorane, korona, treninzi po livadama i plažama, trgovima… Sve je to imalo svoj utjecaj, no Viktor je uspio doći do petog mjesta na ovom natjecanju”, ističe Roksandić.

Inače, Čubrić nije samo natjecatelj, nego i jedan od trenera u Karate klubu Krk Croatia, što također oduzima dio vremena za vlastite pripreme.

error: Content is protected !!