Sanja Tomić najavila kandidaturu za gradonačelnicu Cresa

„Sada kada se radi najveći booking za sezonu, naša Županija je označena kao crveno područje, a izgubila je nakon 10 godina letove tvrtke Ryanaira” izjavio je Gari Cappelli, kandidat za Župana PGŽ.

Kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice Sanja Tomić predstavila je svoju ponovnu kandidaturu za gradonačelnicu Cresa. Iako je mlada osoba, pokazala je uspješne rezultate u prošlom mandatu te je odlučila da ponovi svoju kandidaturu kako bi se realizirali oni projekti koji još nisu dirani u proteklom razdoblju.

Ekipa koja čini njezin tim ozbiljni su i iskusni ljudi, poznaju probleme i potrebe otoka te mogu svojom stručnošću povesti ovaj grad u smjeru u kojem svi gađani žele da se krene. Kandidatkinja je navela neke od važnih točaka u svom programu, a odnose se na projekte; završetak ceste D-100, projekt poticanja stanogradnje, obrtništva i poljoprivrede s ciljem generiranja novih radnih mjesta što bi potaklo ljude da se više doseljavaju na otok. Istaknula je i potrebu stvaranja preduvjeta za nove i bogatije investicije u turizam, a smatra važnim pozabaviti se, u predstojećem mandatnom razdoblju, zapostavljenom gradskom imovinom kojoj treba dati društveno korisnu funkciju.

Predstavljanju kandidatkinje Tomić prisustvovali su Ministar Butković i Gari Cappelli. Cappelli kao kandidat za Župana PGŽ-a, osvrnuo se na probleme koji će se negativno reflektirati na turizam otoka, a uzrokovani su nebrigom Županije, lošom procjenom i kasnom adekvatnom reakcijom. Županija se dovela u „crveno označeno područje” zbog velikog broja zaraženih, izgubila je letove tvrtke Ryanaira na Krk i to nakon 10 godina, baš sada u vrijeme ubrzanog bookinga gostiju za nadolazeću sezonu, što sve skupa ne obećava dobre rezultate.

Sadašnji lockdown Županije smatra zakašnjelim, a očito se odgovorni u Županiji nisu dovoljno trudili da zadrže važne letove za Rijeku na otok Krk već je sada tvrtka Ryanair preusmjerila letove prema Zagrebu i Zadru. Upravo je Zadar istaknuo kao primjer dobre organizacije turističkog prijevoza istaknuvši podatak njegovog napredovanja sa 30.000 na 600.000 u zadnjih nekoliko godina.

Ministar Butković dao je podršku kandidatkinji Tomić ne samo resorni ministar već i kao predsjednik Županijskog odbora. Istaknuo je niz projekata koje je su Vlada i njegovo Ministarstvo realizirali; obnova i izgradnja rive i lukobrana u vrijednosni preko 30. mil. kuna, obnove cesta koje se nastavljaju i dalje, nove rive u Martinšćici i drugi.

error: Content is protected !!