Ana Kučić najavila kandidaturu za gradonačelnicu Malog Lošinja

„Na redu je da prometno povežemo Lošinj s autoputom i Dalmacijom” izjavio je Gari Cappelli, kandidat za Župana PGŽ.

Ana Kučić, kandidatkinja je Hrvatske demokratske zajednice, za gradonačelnicu Malog Lošinja. Uspješno je obavila već jedan mandat i ovo je njezina ponovna kandidatura motivirana željom da se do kraja realiziraju započeti projekti, ali i brojni drugi, već zacrtani novi projekti.

Posebno je istaknula mnogo uspješno realiziranih aktivnosti na podizanju kvalitete života stanovnika, ne samo Malog Lošinja, već i svih okolnih manjih naselja te otoka. Sa svojom ekipom mladih ljudi, ima rješenja za pokretanje daljnjih infrastrukturnih projekata koji su u pripremi uz završavanje preduvjeta prostorno planske dokumentacije, a osiguravaju povlačenje sredstava iz EU fondova u sljedećem mandatnom razdoblju. Dio planova kandidatkinje Kučić, odnosi se i na bolja rješenja za umirovljenike otočke regije, djecu i obitelji.

 Predstavljanju njezine kandidature bili su nazočni Ministar Butković, kome se Kučić zahvalila na dosadašnjem trudu u realizaciji svega što je učinjeno unatrag četiri godine. Navela je kako su Ministarstvo i Vlada pratili sve njihove projekte, pa čak i one najmanje. Posebno se, kao njegova suradnica, zahvalila Cappelliju, dugogodišnjem gradonačelniku Malog Lošinja, bivšem ministru turizma i sadašnjem kandidatu za Župana PGŽ-a koji je dao veliki doprinos uspjesima gradske uprave i kontinuiranoj suradnji sa Vladom i ministarstvima.

Gari Cappelli, čovjek koji dobro poznaje svu problematiku otoka i upoznat je sa potrebnim novim investicijama, apostrofirao je samo neke od važnih realiziranih stvari poput ulaganja od 80 milijuna kuna u luku i lučice uvale Mrtvaška i činjenice da će se uskoro lokalna cesta prema Mrtvaškoj urediti i postati državna. Podsjetio je na svoju raniju viziju, povezivanja trajektnim linijama Lošinja sa Novaljom i drugim podžupanijskim linijama, autoputom sa Zagrebom i Zadrom, te nakon završetka Pelješkog mosta sa jugom Dalmacije što daje Lošinju još veću perspektivu.

Vlastiti angažman i trud ne bi bio moguć bez njegovih suradnika niti u realizaciji infrastrukturnog poboljšanja uvjeta za život na otoku Iloviku gdje je jako puno napravljeno. Cappelli je iznio svoju zamjerku nedovoljnom trudu Županije, koja je kao vlasnik Doma zdravlja, trebala puno više ulagati u lošinjsko zdravstvo. Zbog kašnjenja, inertnosti i nebrige, vlastitim financijskim sredstvima morao je uskočiti grad, pa makar i na štetu ulaganja u ono što je u direktnoj nadležnosti gradske uprave, poput vrtića, kulture i slično.

„Trebamo zdravstvo za sve, a ne samo za neke” kao je istaknuo Cappelli, dovoljno je opravdanje za preusmjeravanje gradskih investicija u one koje je trebala realizirati Županija.

error: Content is protected !!