Prijatelji mora: Otok Krk iz zraka

Izložba Otok Krk iz zraka, iz ciklusa Prijatelji mora, odličan je način da posjetitelji upoznaju grad i otok Krk na novi način te da ih upoznamo sa nekim novim perspektivama

Atraktivna izložba projekta “Prijatelji mora”, ove godine pod nazivom: ”Otok Krk – iz zraka”, gostuje u gradu Krku od 3. do 17. lipnja.

Dvanaestu godinu atraktivna izložba projekta “Prijatelji mora” obilazi trgove i rive Istre i sjevernoga Jadrana. Tijekom ljeta 2022. godine izložba je tematski posvećena našem zlatnom otoku – otoku Krku.

Izložba Prijatelji mora na trideset velikih formata predstavlja niz fotografskih zapisa nastalih fotografiranjem iz zraka, dronom ili iz zrakoplova. Tematski obilazi sva najveća naseljena mjesta na otoku Krku, kao i prirodne ljepote koje ih okružuju. Cilj ove izložbe je javnosti prikazati arhitekturu otoka Krka iz perspektive letača koji nas često znatiželjno gledaju sa svojih visina te omogućiti da si na ovaj način, barem na trenutak, i mi kao posjetitelji dočaramo jedinstveni vizualni doživljaj leta.

Uz prikaz svake destinacije na izložbenom panou posjetitelji se putem QR coda mogu povezati s matičnom turističkom zajednicom kojoj fotografija pripada te samo razgledavanje učiniti zanimljivijim i multimedijalnim.

“Izložba Otok Krk iz zraka, iz ciklusa Prijatelji mora, odličan je način da posjetitelji upoznaju grad i otok Krk na novi način te da ih upoznamo sa nekim novim perspektivama. Obzirom da se radi o izložbi na otvorenom, omogućuje nam da što većem broju ljudi približimo pojam kulturnog turizma koji teži razumijevanju i upoznavanju povijesti, umjetnosti i načinu života destinacije”, ističe Ivana Kovačić, direktorica Turističke zajednice Grada Krka.

Radove je selektirao stručni tim festivala “Rovinj Photodays”, a izlažu: Petar Trinajstić, Sanjin IlIć, Luka Tabako i Marko Paradžik.

U suradnji s Turističkom zajednicom otoka Krka te svim turističkim zajednicama na otoku Krku, izložbu će ugostiti: grad Krk, Baška, Njivice, Šilo, Malinska i Punat.

PRIJATELJI MORA 2022: RASPORED IZLOŽBI

Krk 3.06. – 17.06.
Baška 17.06. – 1.07.
Njivice 1.07. – 15.07.
Šilo 15.07. – 29.07.
Malinska 29.07. – 12.08.
Punat 12.08.- 26.08.

 

error: Content is protected !!