„Priče o nama”: Upoznajte Dubašnicu kroz vođene interpretacijske šetnje, uz licencirane vodiče

Jeste li se ikad zapitali kakva je Malinska bila pred 100 godina? Kako se živjelo, što se jelo, kako se provodilo slobodno vrijeme, kako su se stanovnici zabavljali… Zajedno ćemo se vratiti u to vrijeme

„Priče o nama” – vođene interpretacijske šetnje Dubašnicom premijerno startaju ove srijede, 30. lipnja, u 19:30 sati ispred crkve sv. Nikole u Malinskoj.

Vođene interpretacijske šetnje pričaju o navikama, povijesti, te načinu života ljudi na području Dubašnice. Cilj ovih šetnji je unapređenje kvalitete kulturno turističke ponude i širenje svijesti o važnosti očuvanja materijalne i nematerijalne baštine, a vodit će ih Petra Kraljić i Ivan Blažetić, licencirani turistički vodiči.

Već ove srijede na rasporedu su čak dvije vođene šetnje:

1. „Pogled u Život naših nona“ – 19:30 -20:30, start ispred crkve sv. Nikole u Malinskoj

Jeste li se ikad zapitali kakva je Malinska bila pred 100 godina? Kako se živjelo, što se jelo, kako se provodilo slobodno vrijeme, kako su se stanovnici zabavljali… Zajedno ćemo se vratiti u to vrijeme i upoznati duh Malinske kakva je nekad bila. Pridružite se interpretacijskoj šetnji Malinskom i otkrijte kako je izgledao život naših nona.

2. „Suživot s dubom“ – 20:30 -21:30, start na trgu u Malinskoj

Naši su pradjedovi, okruženi morem i dubom (hrastom) živjeli od poljoprivrede, stočarstva i ribarstva. Saznajte na koji način i čime su ribarili, te zbog kojeg razloga riva u Malinskoj nosi ime „Riva velike barke“. Saznajte put duba iz dubašljanskih šuma prema moru i raznim lukama Mediterana.

Zbog ograničenog broja polaznika (max 20 sudionika po šetnji) organizatori mole da se sudionici unaprijed prijave za pojedinu šetnju u TZO Malinska -Dubašnica putem poziva na broj telefona 051 859-207 ili putem e-maila info@visitmalinska.com.

error: Content is protected !!