Krk Bike ponovo u pogonu, na raspolaganju biciklistima najam e-bicikala diljem otoka

Svi sustavi za iznajmljivanje e-bicikala umreženi su, tako da se e-bicikl može iznajmiti na jednoj lokaciji, a vratiti na drugoj lokaciji na otoku.

U subotu 24. travnja 2021. godine ponovo je započeo s radom sustav javnog iznajmljivanja električnih bicikala Krk Bike.

Prema procjenama UNWTO‐a (United Nations World Tourism Organization), u Europi postoji više od 60 milijuna aktivnih biciklista. U Strategiji razvoja turizma RH do 2020. godine cikloviturizam je prepoznat kao jedan od proizvoda s najvećom perspektivom razvoja te kao oblik aktivnosti od osobitog značaja.

U sklopu projekta Krk Bike, u gradu Krku i svim krčkim općinama izgrađene su stanice za iznajmljivanje bicikala koje se sastoje od upravljačkog ormara i 10 postolja sa električnim biciklima te klupom za punjenje laptopa i mobitela te popravak bicikala. Svi sustavi za iznajmljivanje e-bicikala umreženi su, tako da se e-bicikl može iznajmiti na jednoj lokaciji, a vratiti na drugoj lokaciji na otoku.

Korištenje sustava je vrlo jednostavno, a svi detalji dostupni su na web stranici: http://www.ekootokkrk.hr/krk-bike

Cijena iznajmljivanja je 20 kuna po satu, prvih 5 minuta se ne naplaćuje, a minimalni iznos na prepaid računu iznosi 40 kuna. Električni bicikl dostupan je za najam od 0 do 24 sata.

Registracija u sustav Go2Bike.hr se može izvršiti kod preuzimanja bicikala slijedeći upute ili unaprijed putem web aplikacije Go2Bike na adresi https://app.go2bike.hr/.

error: Content is protected !!