[FOTO/VIDEO] Rekordnih više od 160 dubašljanskih maškarica pokorilo riječko Korzo

Veseli podatak da je ovogodišnji broj sudionika iz Dubašnice rekordan, pa su prema Rijeci sa Štacije krenula čak tri autobusa djece

Više od 160 maškarica maškarane skupine Osnovne škole Malinska-Dubašnica ove je subote okupiralo riječko Korzo s maskom i koreografijom knezova krčkih Frankopana. Sjajno raspoloženje malih maškara, njihovih voditelja, ali i publike u kombinaciji s pravim proljetnim vremenom učinili su ovu subotu savršenom za karneval i pretvorili je u dan za pamćenje.

Veseli podatak da je ovogodišnji broj sudionika iz Dubašnice rekordan, pa su prema Rijeci sa Štacije krenula čak tri autobusa djece – dakle, za budućnost karnevalskih užanci u Dubašnici definitivno nema straha.

U sklopu 27. dječje karnevalske povorke Korzom je prošetalo ukupno 5.700 mališana u 60 karnevalskih grupa.

Brojne posjetitelje i sve okupljene na Korzu prije samog početka povorke u 13 sati zabavljali su Male Tratinčice i Tratinčice, Prve riječke mažoretkinje i zvijezda dječje estrade Kim Verson. Tradicionalno maškaranu kilometarsku kolonu poveli su Meštar Sandi, ovogodišnja Kraljica Riječkog karnevala Sara Đukić i gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović.

Kako je izgledao nastup dubašljanskih Frankopana na riječkom Korzu, pogledajte u video prilogu i foto galeriji.

Foto: Marijan Milotić/Bodulija.net

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!