Predstavljanje prvijenca Darije Papa “Tko si ti da to kažeš mi” u četvrtak u Krku

Riječ je o knjizi naslova “Tko si ti da to kažeš mi”, a koja sadrži 42 priče (doživljene i proživljene), podijeljene u četiri poglavlja. Navedene priče tematiziraju svakodnevne situacije s naglaskom na predrasude kojima smo okruženi

U Velikoj vijećnici Grada Krka, u četvrtak 19. 5. 2022. s početkom u 19 sati, održat će se predstavljanje knjige Tko si ti da to kažeš mi autorice Darije Papa.

Svi zainteresirani knjigoljupci moći će saznati zašto je i kako knjiga nastala, kome je namijenjena, tko je sve sudjelovao u njezinom stvaranju te što ona može pružiti djeci, mladima, odraslima. O knjizi će govoriti Dajana Grgantov, ilustratorica naslovnice i crteža poglavlja, Mirjana Komadina Mergl koja je zaslužna za lekturu i sama autorica, Daria Papa.

Kakve se sve poruke kriju u pričama inspiriranima autoričinim životom i na koji se način boriti protiv predrasuda oko nas i onih u našim glavama, kao i mnoge druge odgovore, dobit ćete ukoliko odlučite biti dio ove svibanjske večeri uz razgovor i knjigu.

U veljači 2022. godine u vlastitoj nakladi, uz sufinanciranje Grada Krka, Daria Papa izdaje svoj književni prvijenac. Riječ je o knjizi naslova “Tko si ti da to kažeš mi”, a koja sadrži 42 priče (doživljene i proživljene), podijeljene u četiri poglavlja. Navedene priče tematiziraju svakodnevne situacije s naglaskom na predrasude kojima smo okruženi. Tako se u njima može prepoznati mlađa populacija (predrasude doživljene u djetinjstvu i mladenaštvu), kao i nešto starija populacija (ljubav, brak, roditeljstvo…). Priče kronološki prate odrastanje i sazrijevanje autorice kroz priče i iskustva/ predrasude s kojima se susretala u djetinjstvu (neprilagođenost okolini, debljina, različitosti u odnosu na vršnjake…), mladenaštvu (srednjoškolsko i fakultetsko doba, biti drugačiji) i sada u roditeljstvu (priče s naglaskom na proživljene predrasude vezane uz odgoj i funkcioniranje djece i „drugačijih“ unutar okoline u kojoj živimo).

Nazivi četiriju poglavlja; Sanjaj, maštaj, divi se i gledaj, pitaj, osluškuj, razmišljaj i želi / A što ako je sve što tražimo cijelo vrijeme ispred nas / Voljeti one koji vrijede mislima, a ne riječima / Sve što imaš i kako imaš, savršeno je normalno . Većina priča sadrži retorička pitanja s ciljem propitivanja samih sebe o predrasudi predstavljenoj u dotičnoj priči, a neka pitanja imaju ulogu poruke koja se iščitava i doslovno, ali i „između redaka“.

error: Content is protected !!