Druga pošiljka Caritasa Biskupije Krk na putu za Ukrajinu

Dosad je poslano preko 5.400 artikala, težine oko 1.900 kg/l neto proizvoda, a akcija prikupljanja donacija se nastavlja

Nakon prve pošiljke humanitarne pomoći za Ukrajinu u travnju, Caritas Biskupije Krk poslao je i preostali dio donacija prikupljenih u akciji Zajedno možemo više te dio svojih zaliha. Ovih dana u drugoj pošiljci poslano je još tri palete proizvoda hrane i higijenskih potrepština u vrijednosti od oko 24.000 kuna.

Ukupno ovom akcijom za pomoć žiteljima Ukrajine koji trpe posljedice rata, putem Hrvatskog Caritasa za Caritas Spes u Ukrajini, poslano je 6 paleta u vrijednosti od oko 60.000 kuna, s preko 5.400 artikala, težine oko 1.900 kg/l neto proizvoda.

“Caritas zahvaljuje brojnim volonterima koji su pomogli u prikupljanju, evidentiranju, sortiranju te pripremi za transport ovih donacija, kao i svim donatorima te medijima. Hrvatski Caritas od početka krize poslao je 15 tegljača razne humanitarne pomoći, te nastavlja s ovim oblikom pomoći i dalje. Caritas Biskupije Krk i dalje nastavlja akciju prikupljanja novčanih donacija za pomoć Ukrajini”, ističe Robert Brozić, koordinator projekata Caritasa Biskupije Krk.

error: Content is protected !!