Povijesni uspjeh rukometašica Omišlja: Prve u županiji, šeste u državi

Piše: Sandra Hržić

Četiri teška, zahtjevna ali prekrasna dana u Poreču, gdje se odigrala završnica prvenstva Hrvatske za uzrast U13. Od ukupno 63 ekipe,podjeljene prema regijama Sjever/ Zapad/Jug naše rukometašice dolaze do završnice,među 20 najboljih ekipa Hrvatske. U četiri dana djevojke su odigrale čak osam utakmica, zaključno s nedjeljom, kad je na red došla utakmica za peto mjesto. S druge strane bio je Rudar, napeta i zahtjevna utakmica u kojoj su Omišljanke dominirale 1. poluvrijeme rezultatom 8:6. Početak drugog poluvremena, serija tehničkih grešaka, ekipa Rudara koristi greške krčke ekipe i na kraju slavi rezultatom 11:12.

Omišalj, naime, nikad u povijesti kluba nije na državnim završnicama bio plasiran bolje od sedmoga mjesta. Taj uspjeh postigla je generacija djevojaka 2006./2007. godište, točnije 2019. godine. Cure su dale apsolutno sve od sebe, držale su se zajedno i borile koliko god su mogle. Čestitamo svakoj pojedničano na ostvarenom rezultatu i sigurni samo da će im šesto mjesto na državnom prvenstvu biti samo još jedan poticaj da rade i trude se i dalje.

Potrošnja je bila ogromna, i fizički i emotivno, pogotovo kad je riječ o utakmici koja je stala na putu do ostvarenja još ljepšeg sna. U četvrtfinalu je na putu stajala Varaždinska Koka koja je obranila prošlogodišnji naslov državnih prvakinja, a Omišalj je izgubio tu utakmicu rezultatom 19:08. Na kraju cijele priče, ekipa Sinja, koja je uspjela osvojiti broncu, a Omišalj je s istim tim Sinjem po skupinama, odigrao prvo kolo i pobjedio!

Ispred Omišlja su tako završili još samo Koka, Sesvete, Sinj,Lokomotiva i Rudar, a svi ostali gledaju u leđa našem klubu iz male sredine. Veliki napredak i veliko iznenađenje završnice svakako su bile naše rukometašice, koje su prošlogodišnju završnicu završile na 12. mjestu. Dok druge ekipe uvježbavajući akcije u adekvatnim uvjetima kao što je, prvo velika dvorana, našim je curama to samo san koji klub sanja već godinama. Uvjete za veliki rukomet nemaju ali imaju snagu i srčanost boriti se sa najboljima klubovima u državi. Ispričana je predivna sportska priča o klubu iz male sredine, koji bez adekvatnih uvjeta sa velikim srcem, prikazao veliki uspjeh na samoj završnici.

Sa ponosom dres svog kluba nosile su:

Meri Sveško, Marina Nikolić, Ema Antić, Nina Mikuličić, Ema Drobina, Ana Jakominić, Luna Pejmanović, Maja Zujić, Vita Kirinčić, Nola Brozić, Magdalena Vitezić, Zara Ibrić, Rene Jakovčić, Maša Škulić, Klara Srdoč, Mirta Šekuljica.

Treneri:Mateo Mavrinac i Edi Lukšić

Rezultati:

Skupina

Omišalj – Sinj 12:11
Omišalj – Ivankovo 20:09
Omišalj – Dugopolje 12:08
Omišalj -Lokomotiva 11:14

Osmina finala

Omišalj – Vinodol 15:10

Cetvrtfinale:

Omišalj – Koka 08-19

Od 5-8.mjesta:

Omišalj – Udarnik 17:15

Borba za 5. :

Rudar – Omišalj 12:11

Klub se od srca zahvaljuje na donacijama svim dobrim ljudima te velikim i “malim” tvrtkama. Hvala Vam za nesebičnu podršku i doprinos.

error: Content is protected !!