Povećan broj aktivnih slučajeva: U PGŽ-u 141 novozaraženi, na Krku samo troje

Bez obzira na trend povećanja kako broja aktivnih slučajeva tako i broja hospitaliziranih osoba, udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je i nadalje stabilan, sličan jučerašnjem i iznosi 6.32%

U PGŽ-u je danas 141 novooboljela osoba, a 83 su ozdravile. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1351 uzorak briseva, što znači kako udio pozitivnih unutar broja testiranih iznosi 10.44%. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ iznosi 791.

Najviše novooboljelih, njih 112 je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 14 s Liburnijskog područja, šest iz Gorskog kotara, po tri s otoka Krka i iz Crikvenicko-Vinodolske regije, dvoje sa otoka Lošinja i jedan sa Cresa. U skupini radno aktivnih stanovnika je 68 novooboljelih, 44 su osobe iz mlađih dobnih skupina, a 29 su osobe starije od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je porastao za 4 pacijenta u odnosu na jučer te iznosi 50. U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi pet osoba, jednaki broj kao i jučer. Tijekom jučerašnjeg dana nažalost je preminula još jedna necijepljena osoba sa prebivalištem iz PGŽ-a od posljedica COVID-19 bolesti.

Bez obzira na trend povećanja, kako broja aktivnih slučajeva, tako i broja hospitaliziranih osoba udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je i nadalje stabilan, sličan jučerašnjem i iznosi 6.32%.

error: Content is protected !!