Crveni križ u plavom okviru: Planinarsko društvo Obzova otok Krk u uspješnoj akciji čišćenja krčkih plaža

Posebnost ove akcije je i u tome što su u njoj sudjelovali i školarci Male planinarske škole koju provodi PD Obzova, njih 15 osnovnoškolskog uzrasta

U nedjelju, 10. listopada članice i članovi Planinarskog društva Obzova otok Krk, pod pokroviteljstvom Gradskog društva Crvenoga križa Krk, sudjelovali su u eko akciji čišćenja plaža na području Grada Krka, od uvale Karkadol do uvale Črnika, pod nazivom “Crveni križ u plavom okviru”.

U jutarnjim satima okupilo se 30  planinarki i planinara na predjelu Ježevac te je veći dio članova krenuo uz obalu čišćeći i prikupljajući smeće putem do uvale Karkadol, a 4 člana su otišla u uvalu Karkadol pripremiti mjesto za druženje i roštilj.

Nakon više sati vrijednoga rada  prikupljeno je 13 vreća sitnijeg plastičnog otpada, krupnijeg plastičnog otpada i nešto organskog otpada -naplavina, drva, dasaka. Sakupljeni materijal ostavljen je u zatvorenim vrećama na žalu u uvalama Karkadol i Črnika, kako bi ga sljedećih dana djelatnici Komunalnog društva Vecla iz Krka odvezli brodicama.Organski otpad uredno je složen i odložen.

Akcija je bila uspješna u svakom pogledu. Veselo se radilo i nakon toga  družilo  uz roštilj i sve delicije koje je vrijedna ekipa planinara zaslužila. Posebnost ove akcije je i u tome što su u njoj sudjelovali i školarci Male planinarske škole koju provodi PD Obzova, njih 15 osnovnoškolskog uzrasta. Sudjelovanjem u akciji mali školarci su dodatno utvrdili svoje znanje o brizi za prirodu i ekologiji i dobro se zabavili uz sve to.

Sve je odrađeno uz poštivanje trenutnih epidemioloških mjera.

“Zahvala svim članovima Obzove koji su sudjelovali u akciji kao i onima koji su pripremili i pomogli realizirati ovu akciju. Posebna hvala na podršci Gradskome društvu Crvenoga križa Krk  kao i Komunalnom društvu Vecla iz Krka”, ističe Alen Čančarević.

 

error: Content is protected !!