Velik porast novooboljelih u županiji, na Krku samo 9 novih slučajeva koronavirusa

U skupini radno aktivnih stanovnika je većina novooboljelih, njih 110, čak 80 osoba pripada mlađim dobnim, a 18 ih je u skupini starijih od 65 godina

Danas je u PGŽ-u 208 novooboljelih osoba, a 60 ih je ozdravilo, čime se broj aktivnih slučajeva povećao na 1193.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1716 uzoraka briseva, što znači kako udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka iznosi 12.12%.

158 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 16 sa Liburnijskog područja, po 12 iz GK i Crikveničko-vinodolske regije, 9 sa Krka i 1 sa Raba.

U skupini radno aktivnih stanovnika je većina novooboljelih, njih 110, čak 80 osoba pripada mlađim dobnim, a 18 ih je u skupini starijih od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas manji za 5 pacijenta u odnosu na jučer i iznosi 59. U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi 5 pacijenata što je jednaki broj osoba jao i jučer. Tijekom jučerašnjeg dana su nažalost od posljedica COVID-19 bolesti preminule još 2 necijepljene osobe.

Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je i dalje stabilan. Zbog značajnijeg rasta broja aktivnih slučajeva te pada broja hospitalizacija danas je nešto niži i iznosi 4.94%.

error: Content is protected !!