Otvorenje izložbe „Za Branka Fučića slovo tražeć“ ove subote u DUBoaku

Malo je pojedinaca u drugoj polovici 20. stoljeća koji su tako snažno obilježili kulturni i znanstveni život kvarnerskih otoka, Kvarnera, Istre, Hrvatskog primorja i Rijeke kao što je to učinio Branko Fučić

U  prostoru Interpretacijskog centra maritimne baštine DUBoak u Malinskoj, u subotu, 22. listopada 2022. godine, s početkom u 18 sati, svečano se otvara izložba Branka Kukurina „Za Branka Fučića slovo tražeć“.

Izložba „Za Branka Fučića slovo tražeć“ održava se u organizaciji Općine Malinska-Dubašnica i DUBoak – Interpretacijskog centra maritimne baštine, a u sklopu velikog Međunarodnog znanstvenog skupa Glagoljaštvo – baština, tradicija, inovacija (Krk, 20. – 22. listopada 2022.) koji je posvećen 120. godišnjici od utemeljenja Staroslavenske akademije u Krku i 70. obljetnici osnutka njezina sljednika Staroslavenskoga instituta u Zagrebu.

Malo je pojedinaca u drugoj polovici 20. stoljeća koji su tako snažno obilježili kulturni i znanstveni život kvarnerskih otoka, Kvarnera, Istre, Hrvatskog primorja i Rijeke kao što je to učinio Branko Fučić (1920. – 1999.), ugledni hrvatski povjesničar umjetnosti i kulture, stručnjak za srednjovjekovno zidno slikarstvo i hrvatsko glagoljaštvo, inače rođeni Dubašljan. Stoga je ova izložba postavljena njemu u čast.

error: Content is protected !!