Krčki srednjoškolci i ove godine obilježili Dan kravate

Kravata duga 20 metara postavljena je i ove godine pred školskom zgradom kako bi se dostojno obilježio 18. listopad – Dan kravate u Hrvatskoj i svijetu.

Učenici Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir i ove su godine, već tradicionalno, povodom Dana kravate izradili originalnu kravatu sastavljenu od različitih komadića platna spojenih u cjelinu. Svaki komadić predstavlja jednog učenika ili razred, a cijela kravata prezentira čitavu Školu. Njome su kreativni srednjoškolci željeli istaknuti vrijednost zajedništva u različitosti.

Kravata duga 20 metara, koju su učenici i nastavnici napravili prije deset godina, postavljena je i ove godine pred školskom zgradom kako bi se dostojno obilježio 18. listopad – Dan kravate u Hrvatskoj i svijetu. Svečano obilježavanje Dana kravate Škola provodi od 2008. godine, kada je Hrvatski sabor jednoglasnom odlukom zastupnika dan 18. listopada proglasio Danom kravate u Republici Hrvatskoj.

Učenici su ovog utorka stigli u Školu s kravatom oko vrata, a pohvalan je entuzijazam učenika 1. gimnazijskog razreda koji su se u velikom broju odazvali pozivu i na taj način simbolično pridružili školskoj zajednici.

Foto i izvor: SŠ Hrvatski kralj Zvonimir
error: Content is protected !!