Otvaranje izdvojenog pogona krčkog vrtića izgledno već 01. listopada

Postoji mogućnost da ovim ulaganjem, s obzirom na postojeće okolnosti, svi mališani s liste neupisanih (ili barem većina njih) dobiju svoje mjesto u Matičnom vrtiću Krk.

Gorući problem brojnih mladih krčkih obitelji, nedostatak mjesta u krčkom vrtiću, bio je i jedna od tema na jučer održanom 137. sastanku Kolegija Grada Krka. Po svemu sudeći, vijesti su dobre.

Naime, istaknuto je kako su upravo dovršeni radovi na adaptaciji interijera prve etaže Društvenog centra Krk koja je prenamijenjena u dvije vrtićke skupine te kako bi ovog tjedna trebalo krenuti opremanje kuhinje, a sljedećeg i ostalih prostorija. Iz te dinamike proizlazi kako bi do konca rujna izdvojeni pogon Matičnog vrtića Krk trebao dobiti minimalne tehničke uvjete, odnosno dozvolu za rad Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije, što znači da bi s radom mogao krenuti već 01. listopada.

Ondje će, kao što je prethodno najavljeno, biti smještene dvije vrtićke skupine (svaka s po 24 mališana), s dvije odgojiteljice po svakoj grupi, zajedno s kuharicom i spremačicom, odnosno ukupno šestero novozaposlenih od 01. listopada.

Tom izdatku od oko 100.000,00 kn mjesečno potrebno je pribrojiti i troškove uređenja od približno 350.000,00 kn, što znači da ukupan ovogodišnji trošak za uspostavu rada dviju novih vrtićkih skupina iznosi oko 650.000,00 kn.

Također postoji mogućnost da ovim ulaganjem, s obzirom na postojeće okolnosti, svi mališani s liste neupisanih (ili barem većina njih) dobiju svoje mjesto u Matičnom vrtiću Krk.

error: Content is protected !!