U srijedu i četvrtak start posljednjih Local Bike Tours; tijekom ljeta odvoženo impresivnih 250 kilometara

Provedite dan u razgledavanju grada Krka ili Baške, prirodne, kulturne i povijesne baštine, a sve to na vjerojatno najpopularnijem otočnom prijevoznom sredstvu – biciklu!

Protekla dva mjeseca na otoku Krku, točnije Omišlju, Njivicama, Malinskoj, Puntu, Baški i gradu Krku, održavale su se besplatne biciklističke ture pod nazivom Local Bike Tour.

Prva tura održana je 23. srpnja u Malinskoj, dok će se posljednje odvoziti ove srijede u Baški te dan nakon toga, u četvrtak u gradu Krku. Njen završetak označit će ukupno 250 odbicikliranih kilometara!

Local Bike Tours organizirale su Turističke zajednice sudjelujućih destinacija u suradnji s Infinity sport – Bike centrom Krk, a na svakoj od ukupno deset tura, sudjelovalo je deset do dvadeset prijavljenih sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Francuske, Njemačke i Poljske. Broj sudionika na turama ograničen je kako bi se omogućila njihova sigurnost i poštivanje preporučenih mjera opreza.

Druga po redu bašćanska i pretposlijednja otočna Local Bike Tour, održat će se u srijedu, 9. rujna, a prijaviti se možete danas do kraja dana, stoga ne propustite poslati svoju prijavu na vrijeme.

Iskoristite priliku besplatnog obilaska Baške i njene okolice s licenciranim vodičem. Vozit ćete se jednom od najatraktivnijih bašćanskih biciklističkih staza, obilazeći prirodne ljepote i poznate kulturne i povijesne lokacije.

Dužina: 24km
Ukupni uspon: 560m
Tijek ture: Baška – Zarok – Draga Bašćanska – Portafortuna – Mjesečev Plato – Baška
Start: ispred Heritage Hotela Forza (okupljanje u 8:30h)
Prijave i dodatne informacije: info@visitbaska.hr

Preporuka: Ruta Local Bike Tour Baška nije primjerena za najmlađe. Obavezno imati dovoljno vode sa sobom, kacigu, zračnicu, pumpu i ispravan bicikl i dobru volju.

Posljednji ovoljetni Local Bike Tour: Grad Krk održat će se u četvrtak, 10. rujna, uz mogućnost prijave do 9. rujna. Provedite dan u razgledavanju grada Krka, prirodne, kulturne i povijesne baštine, a sve to na vjerojatno najpopularnijem otočnom prijevoznom sredstvu – biciklu!

Dužina: 23km
Uspon: 370m
Tijek ture: Krk – Kimpi – Kaštel – Lakmartin – Muraj – Kornić – Krk
Okupljanje: kod Sunčanog sata (od 8:30 do 9:00 sati)
Polazak: 9:00 sati

Prijave i dodatne informacije: tic@tz-krk.hr [ime, prezime – svih sudionika, broj telefona, broj osoba, smještajni objekt u kojem gost boravi]

Navedena biciklistička tura prilagođena je obiteljima i svim uzrastima, uz poštivanje svih mjera sigurnosti uslijed trenutne epidemiološke situacije.

Sudionici voze na vlastitu odgovornost uz obavezno nošenje zaštitne kacige.

Sudjelovanje je besplatno, a broj sudionika ograničen.

error: Content is protected !!