Obilježavanje Međunarodnog dana žena u Interpretacijskom centru DUBoak

Sve dame na Dan žena imaju besplatan ulaz uz stručno vodstvo DUBoakom, s naglaskom na veliku ulogu žena u razvoju turizma u Malinskoj, ali i općenito o velikoj i nedovoljno spominjanoj ulozi žena u našem društvu

Međunarodni dan žena u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak u Malinskoj bit će u znaku dama – sve zainteresirane ondje, od 10 pa sve do 18 sati, čeka interpretacijski obilazak Centra s posebnim naglaskom na veliku ulogu žena u povijesti Malinske, otoka Krka i cijele Hrvatske.

“Međunarodni dan žena obilježava se svake godine na 8. ožujka kako bi se ukazalo na probleme s kojima se žene još uvijek suočavaju diljem svijeta. I iako se čini da su stvari kod nas znatno bolje no u ostatku svijeta, to nikako ne znači da nema mjesta za poboljšanje! Dan žena je globalni dan u kojem bi se trebala slaviti sva velika, a često nepriznata dostignuća žena, ona društvena, ekonomska, kulturna i politička”, poručuju iz DUBoaka i podsjećaju:

“Sve je počelo demonstracijama 8. ožujka 1857. u New Yorku kad su se žene zaposlene u tekstilnoj industriji odlučile izboriti za svoja prava tražeći kraće radno vrijeme, bolje plaće i pravo glasa. Zanimljivo je da će UN tek 1977. godine proglasiti Dan Ujedinjenih naroda za ženska prava i međunarodni mir koji će se bilo kojeg dana u godini promatrati u državama članicama, u skladu s njihovom povijesnom i nacionalnom tradicijom.

I tako mi ovoga 8. ožujka u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak slavimo Međunarodni dan žena, globalni dan u kojem se slave društvena, ekonomska, kulturna i politička dostignuća žena, međutim to je još uvijek i prilika da se ukaže na to kako još uvijek ima mnogo posla da bi se postigla istinska jednakost i ravnopravnost”, napominju iz DUBoaka.

“Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena sve žene toga dana imaju besplatan ulaz uz stručno vodstvo s naglaskom na veliku ulogu žena u razvoju turizma u Malinskoj, ali i općenito o velikoj i nedovoljno spominjanoj ulozi žena u našem društvu. Dođite i posjetite DUBoak”, pozivaju organizatori.

Foto: Marijan Milotić/Bodulija.net
error: Content is protected !!