Proljeće na Zlatnom otoku: Krk Bike Story i Camino Krk Story vođene ture

Krčka Camino ruta odlična je proljetna aktivnost jer se na otoku tada mogu zateći ugodne temperature i netom probuđena priroda, što čini savršene okolnosti za boravak i šetnju otokom Krkom

Razdoblje predsezone idealno je vrijeme za upoznavanje novih destinacija, izlete u prirodu i aktivnosti na otvorenom, a ovoga travnja na Krku vas očekuju idealni proljetni outdoor programi – Krk Bike Story i Camino Krk Story.

Najljepša otočna biciklistička priča, Krk Bike Story, i ove godine spaja aktivnost, prirodu i gastronomsku ponudu tijekom dva biciklistička vikenda u travnju i listopadu. Proljetna biciklistička priča vodi u otkrivanje južnog dijela otoka Krka, a svoje će priče ovoga puta ispričati Baška, Punat i grad Krk. Obje rute namijenjene su aktivnim brdskim biciklistima i rekreativcima koji mogu odvoziti oko 40 km s oko 700 m uspona.

Prva vožnja prvoga vikenda rezervirana je za istraživanje Baške, a više informacija o drugoj ruti i jesenskom vikendu pročitajte na web stranicama TZ otoka Krka.

“Provest ćemo vas od jedinstvene Vele plaže do fascinantnog Mjesečevog platoa, u carstvo suhozida i mrgara – nevjerojatne tradicionalne arhitekture otočnih pastira. Na tom će nas putu znatiželjno promatrati stada ovaca, a upoznat ćete se i s najstarijim stablom na otoku, koje se veže uz hrvatskog kralja Krešimira. Na povratku u Bašku zastat ćemo kod crkve sv. Lucije u Jurandvoru te se upoznati s Bašćanskom pločom – jednim od najdragocjenijih hrvatskih spomenika. Imat ćete priliku i kušati domaći med, ljekoviti dar prirode s obronaka otoka Prvića, a na kraju vožnje očekuje vas i zasluženi ručak”, najavljuju organizatori.

Link za prijavu i svi detalji dostupni su OVDJE.

CAMINO KRK STORY – organizirana vođenja Camino Krk rutom

Krčka Camino ruta odlična je proljetna aktivnost jer se na otoku tada mogu zateći ugodne temperature i netom probuđena priroda, što čini savršene okolnosti za boravak i šetnju otokom Krkom. Za sve one koji već duže planiraju prohodati jedan dio rute, a nisu sigurni žele li se uputiti u svih 150 kilometara, nemaju vremena odvojiti punih 7 dana ili jednostavno žele stručno vođenu turu, turističke zajednice na otoku Krku nastavljaju s projektom Camino Krk Story.

Radi se o dva dvodnevna vikend programa, organizirana pod stručnim vodstvom, a uključuje još i organiziran (besplatan) prijevoz, okrepu i razgled otočkih znamenitosti, interpretacijskih centara i muzeja. Riječ je o nastavku organizirane vođene rute drugim dijelom otoka kojoj se mogu priključiti svi zainteresirani, oni koji su već prošli prvi dio, od Krka do Čižića, ali i oni koji nisu.

Inače, Camino Krk karta od ove godine je dostupna i na slovenskom jeziku. Priprema je odrađena tijekom ove zime, nakon nekoliko posjeta slovenskih novinara koji su i osobno prošle jeseni prehodali cijelu rutu.

Svi detalji dostupni su OVDJE.

error: Content is protected !!