Njurgava Marijica predala ključeve Omišlja Babanima, vrijeme je za najluđe godišnje doba!

Grešna Marijica visjet će sve do 24. veljače kada će čuti svoju presudu, a u međuvremenu će sa svog “povišenog položaja” moći njurgati i na sve ono najbolje od maškaranih zabava: Bljak fest, Traškare, dječje redute…

U Omišlju je i službeno započelo peto i najluđe godišnje doba! Umjesto predstavnika Općine, ključeve grada Omišjanskim Babanima i Babanima Omišalj uručila je Grešna Marijica, koja se tako pokušala iskupiti za nepodopštine sa Facebooka, ali joj to ipak nije pošlo za rukom.

“Naša Marijica zi Zegebea ne voli Omišej! Ne voli maškare, ni dicu na Placi. Ne voli maške, a ni pes joj ni drag. Omišjani su joj ovakovi i onakovi, niki ni dober. Ona je jušto prava njurgavica, kako ona reče jedna vela KATASTROFA! A sada neka visi”, poručili su joj Babani.

Grešna Marijica visjet će sve do 24. veljače kada će čuti svoju presudu, a u međuvremenu će sa svog “povišenog položaja” moći njurgati i za sve ono najbolje od maškaranih zabava: Bljak fest, Traškare, dječje redute…

Bljak fest na rasporedu je već subotu, 28. siječnja 2023.godine, od 13:00 sati na omišljanskoj placi, kada će svi dovoljno hrabti moći testirati svoje okusne pupoljke specifičnim specijalitetima pučke gastronomske baštine poput bijelih bubrega, tripica, svinjskih i kokošjih nožica, pilećih vratova, jetrica s roštilja, kiselice, maneštre od lignji i fažola i sličnih delicija.

Sve zainteresirane karnevalske skupine odnosno udruge dobro su došle na Bljak fest, degustacija hrane je besplatna, a zabava garantirana!

Foto: FB Karnevalska udruga Babani
error: Content is protected !!