Sport, glazba i kultura: Koncertom Vanne u petak počinje proslava Dana Općine Omišalj

Program započinje i završava glazbom: 7. lipnja na programu je 11. susret sopaca kojeg organizira KUD Ive Jurjević, u večernjim satima svečana sjednica Općinskog vijeća te zabava uz grupu Infinity

Proslava Dana Općine Omišalj, Duhovskog utorka, počinje ovog petka, 3. lipnja koncertom Vanne, a završava 7. lipnja svečanom sjednicom Općinskog vijeća te zabavom uz Infinity band.

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije, ove godine Dan Općine proslavit će se uz sportske turnire i kulturno-zabavni program, a koji Općina Omišalj organizira u suradnji s TZ Općine Omišalj te nekoliko udruga s područja Omišlja i Njivica.

Osim spomenutog koncerta, dio programa su i dva turnira, boćarski turnir parova u organizaciji Udruge veterana Domovinskog rata – otok Krk, podružnica Omišalj te šahovski turnir na otvorenom, kojeg je organizator Šahovski klub Kijac.

“U organizaciji Društva prijateljstva Omišalj – Taglio di Po dio programa je i promocija zbirke pjesama Anne Volpe iz Taglio di Po. Inače, Taglio di Po i Općina Omišalj ove godine obilježit će 29. obljetnicu bratimljenja, a toliko poznajemo i gospođu Annu Volpe, koja je uvijek dragi gost u Omišlju”, kažu organizatori.

U ponedjeljak, 6. lipnja u organizaciji Društva za poljepšavanje Omišlja bit će održan prvo okrugli stol, a potom i izložba na istu temu – Brod Omišalj. Ovaj je brod porinut u brodogradilištu „3. Maj“ 1986. godine, a tadašnjem poduzeću Jugolinija predan je 1987.  Od 1987. ovaj je brod pod imenom Omišalj plovio svjetskim morima i to sve do 1997. kada ga kupuje jedna norveška tvrtka. Osim toga, kuma ovog broda bila je Omišljanka Milica Bernardi.

7. lipnja na programu je 11. susret sopaca kojeg organizira KUD Ive Jurjević, u večernjim satima svečana sjednica Općinskog vijeća te zabava uz grupu Infinity.

Detaljan program:

3.6., 21:00, Njivice (Lukobran) – Koncert Vanne

4.6., 9:00, Omišalj (Spomen-park) – Boćarski turnir parova “Duhovski utorek”

4.6., 10:00, Njivice (Placa) – Šahovski turnir na otvorenom

4.6., 19:00, Omišalj (Prikešte) – Promocija zbirka pjesama “Anima e versi” Anne Volpe

6.6., 19:00, Omišalj (Prikešte) – Okrugli stol na temu „Brod Omišalj“

6.6., 20:30, Omišalj (Galerija Lapidarij) – Otvorenje izložbe „Brod Omišalj“

7.6., 12:00, Omišalj (Placa) – 11. susret sopac “Na tenko i debelo”

7.6., 19:00, Omišalj (Prikešte) – Svečana sjednica Općinskog vijeća

7.6., 20:00, Omišalj (Placa) – Zabavni program uz grupu Infinity

error: Content is protected !!