Neslavni rekorder u Malinskoj vozio s 2,29 promila alkohola u krvi

Najveća koncentracija alkohola od 2,29 g/kg izmjerena je 45-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Fiat

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodile su se 63 prometne nesreće, od kojih je pet bilo težih, a 58 ih je bilo lakših.

U ovim prometnim nesrećama smrtno je stradala jedna osoba, četiri su osobe teže ozlijeđene, a 11 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 363.400 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan strani državljanin, tri  pješaka i tri alkoholizirana vozača.

Alkotestirana su 172 vozača, od kojih je kod njih 15 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 14 je bilo u dobi iznad 35. godine života, a jedan je bio u dobi između  25. i 35. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,29 g/kg izmjerena je 45-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač je 11. ožujka oko 17.30 sati zaustavljen na području Malinske te zbog opasnosti da će i nadalje nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Zbog nepoštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija je protiv 45-godišnjeg vozača podnijela optužni prijedlog.

error: Content is protected !!