Auti, alkohol, janjci: Napokon uhvaćen kriminalac koji je cijele prošle godine krao po Omišlju

Za 26-godišnjakom je bila raspisana potraga ne samo od Policijske postaje Krk već i od Policijske postaje Ogulin i Policijske postaje Vukovar zbog počinjenja drugih kaznenih djela

Krčka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Riječ je o počinitelju kojega se sumnjiči da je tijekom 27./28. prosinca provalio u ugostiteljski objekt na području Omišlja iz kojega je otuđio različita alkoholna pića u vrijednosti najmanje 200 eura. Istoga dana je s privatnog gospodarstva u blizini Omišlja otuđio i pet janjaca čime je vlasnika ovom krađom oštetio za oko 400 eura.

Osim toga, sumnjiči se i za četiri teške krađe provaljivanjem u pokušaju koje je počinio u novogodišnjoj noći u Omišlju gdje je oštetio četiri osobna vozila, a iz njih ništa nije otuđio. Materijalna šteta cijeni se na najmanje 1320 eura.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je uz navedena kaznena djela, u veljači, kolovozu i prosincu prošle godine počinio i sedam kaznenih djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari na području Omišlja i Dobrinja od kojih su četiri u pokušaju. Naime, koristio se mopedom i s dva osobna vozila hrvatskih državljana, a s jednim osobnim vozilom je u Dobrinju izazvao i prometnu nesreću te se udaljio s mjesta događaja bez da je isto prijavio vlasniku vozila i policiji.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela, 26-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Inače, za 26-godišnjakom je bila raspisana potraga ne samo od Policijske postaje Krk već i od Policijske postaje Ogulin i Policijske postaje Vukovar zbog počinjenja drugih kaznenih djela te će biti prepraćen u istražni zatvor zbog provedbe daljnjeg kriminalističkog istraživanja.

error: Content is protected !!