Najčarobniji Advent na Kvarneru

Na brojnim lokacijama nalaze se najljepše kulise za adventsko fotografiranje, gdje će svi posjetitelji imati priliku ovjekovječiti svoj posjet Rijeka Adventu i otići s uspomenom na najčarobniji dio godine, koja će sjajiti i kada se lampice ugase

Što se više bliži Božić sve više se u nama budi osjećaj blagosti, topline i darivanja. Blagdanski sajam na Korzu nudi pregršt ideja za blagdansko darivanje. Prošećete li po Korzu zasigurno ćete naći idealne poklone za vaše najbliže, koji će ih uveseljavati pod ovogodišnjom božićnom jelkom.

Brojne gradske lokacije mirišu čarobno, a gastro delicije i blagdanski napici ukusniji su no ikada. I ono najzahtjevnije nepce pronaći će nešto za svoj gušt na brojnim adventskim kućicama. Na Ri gastro Adventu, na Trgu Riječke rezolucije i Trgu 128. Brigade HV, potražite ideje za marende, večernja druženja ili jednostavno za guštanje u najslađim zalogajima. Ovog vikenda na Trgu Riječke rezolucije na repertoaru je izvrstan glazbeni program, a Trg Ivana Koblera ponovo će biti u znaku ludih DJ partya.

Odlične gastro ponude ne nedostaje i na Adventiranju kod Kazališta, gdje vas očekuje i jako dobra zabava uz prigodan glazbeni program. Tako već ove subote možete uživati u najvećem retro party ove zime na kojemu će nastupiti legendarni DJ Luca Montecchi koji će sve posjetitelje dobro zabaviti uz popularne hitove Gunsa, R.E.M.-a, Vanilla ICE-a, Spajsica, Britney, Senne M, Kasandre, I.Bee i mnogih drugih izvođača.

Na brojnim lokacijama nalaze se najljepše kulise za adventsko fotografiranje, gdje će svi posjetitelji imati priliku ovjekovječiti svoj posjet Rijeka Adventu i otići s uspomenom na najčarobniji dio godine, koja će sjajiti i kada se lampice ugase.

I ove godine pobrinuli smo se da se i naši najmlađi super zabave, pa osim već tradicionalnih sadržaja poput Kućice Djeda Božićnjaka, klizališta Morska pahuljica, Vlakića Djeda Mraza, ove godine smo im pripremili posebno iznenađenje – ekskluzivnu poslovnicu Poštanskog ureda Djeda Mraza. Vrijedni vilenjaci Poštanskog ureda Djeda Mraza u Riječkom tunelu ovog vikenda nestrpljivo očekuju vaš dolazak, a u subotu u popodnevnom terminu pisma će zaprimati i Djed Mraz osobno.

Radno vrijeme Poštanskog ureda ovog vikenda je u subotu od 9 do 13 sati i od 17 do 21 sat te u nedjelju od 10 do 14 sati.

Nakon đira po gradu obavezno prošećite Trsatskim stubama i posjetite pravu božićnu bajku na Trsatskom kaštelu, gdje će vam dah oduzeti 12 kilometara božićnih lampica, svjetlucava Votivna kruna visine preko 5 metara, simbol Trsatskog kaštela– trsatski zmaj te 12 metara visoka Rimska kula. Bajkovitom ugođaju na kaštelu doprinijet će unikatne, ručno izrađene jaslice s više od 500 elemenata smještene na novoj lokaciji – u spilji Djeda Mraza.

Kroz cijeli prosinac očekuju nas bogati programi, a prva na redu 23. prosinca je svima već znana Gastrofešta, koja je svake godine sve ukusnije. Svako ne propustite tradicionalni koncert “Božić je judi“ u Katedrali sv. Vida 26. prosinca, božićni koncert Jose Butorca 28. prosinca u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije i naravno veliko finale, doček Nove godine na Korzu uz DJ Voljena, Vatru i Queen Real Tribute Band.

Osmijeh na lice, rukavice na ruke i pravac na najčarobniji Advent na Kvarneru.

error: Content is protected !!